Οι βουκαμβίλιες που δίνουν χρώμα στη Χαλκίδα (pics)

H βουκαμβίλια ή μπουκαμβίλια είναι ένα από τα ομορφότερα αναρριχώμενα φυτά της άνοιξης και του καλοκαιριού με εντυπωσιακά λουλούδια σε κόκκινες, μωβ, ροζ, λευκές και πορτοκαλί αποχρώσεις. Φυλλοβόλο φυτό, με καταγωγή από τη Νότια Αμερική, η βουκαμβίλια έχει προσαρμοστεί υπέροχα στο μεσογειακό περιβάλλον και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου. Πιστεύω πώς είναι ένα από τα […]

H βουκαμβίλια ή μπουκαμβίλια είναι ένα από τα ομορφότερα αναρριχώμενα φυτά της άνοιξης και του καλοκαιριού με εντυπωσιακά λουλούδια σε κόκκινες, μωβ, ροζ, λευκές και πορτοκαλί αποχρώσεις. Φυλλοβόλο φυτό, με καταγωγή από τη Νότια Αμερική, η βουκαμβίλια έχει προσαρμοστεί υπέροχα στο μεσογειακό περιβάλλον και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου.

Πιστεύω πώς είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των ελληνικών νησιών και όχι μόνο. Το καλοκαίρι έχει συνδυαστεί στο μυαλό μας με άλλες εικόνες, θάλασσα, ήλιος, παραλία, ύπνος, ήχος τζιτζικιών, διατηρούν, δικαίως, την πρώτη θέση για ότι χαρακτηρίζει την πιο αγαπημένη εποχή όλων. Όμως, αν το καλοσκεφτείτε κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά μιας βουκαμβίλιας που δένει αρμονικά με το λευκό των σπιτιών και το μπλε του Αιγαίου. Τα σοκάκια αποκτούν ένα ιδιαίτερο γνώρισμα και ειδικά οι παλιές πόρτες, τραβούν την προσοχή όλων και κλέβουν λίγο απ’ το χρόνο τους, προκειμένου να πετύχουν μια καλή λήψη.

Και η Χαλκίδα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει όμως από τα νησιά των Κυκλάδων. Οι βουκαμβίλιες στην πόλη είναι παντού, σε βεράντες, σε κτίρια παλιά, σε νεοκλασικά, τις συναντάς τριγύρω σου, είναι πανέμορφες και επιβλητικές.

Και ο καλύτερος τρόπος να τις ανακαλύψεις είναι να περπατήσεις την πόλη με τα πόδια…

 

Σε μία μικρή οδό, την Παύλου Ερίζου, δίπλα στην Αγία Παρασκευή…

 

Στον τοίχο του Εβραϊκού Νεκροταφείου, έχει “σκαρφαλώσει” η βουκαμβίλια η οποία έχει “μπλεχτεί” με το Κυπαρίσσι…

 

Στο 5ο δημοτικό τα κάγκελα δεν φαίνονται και αυτό είναι ακόμα πιο όμορφο!

 

Στην γειτονιά του Άη Γιάννη, βρήκα αυτή την πανύψηλη και πανέμορφη βουκαμβίλια…

 

Το παλιό Μακαρονάδικο μια γιγάντια βουκαμβίλια έχει καλύψει το μισό κτίριο…

 

Στον Μπαταριά στην είσοδο μια παλιάς μονοκατοικίας με θέα όλη την πόλη…

 

Στην Φαβιέρου σε ένα παλιό αρχοντικό σπίτι η βουκαμβίλια μοιάζει με ένα καλοφτιαγμένο μπουκέτο από λουλούδια! 

 

Απέναντι από την Αγία Παρασκευή… 

 

Στην οδό Βορείου Ηπείρου αυτή η βουκαμβίλια “δίνει ζωή” σε δύο παλιά μαγαζιά που έχουν κλείσει…

 

Με το κινητό μου ανά χείρας περπατώντας στην πόλη είπα να βγάλω τα σημεία της Χαλκίδας που οι βουκαμβίλιες τους δίνουν χρώμα. Οι φώτο είναι από το κινητό μου, δεν είναι και σαν της Πένη Θεοδοσίου αλλά κάτι κάνουμε και εμείς…

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top