“Να σου πω μια ιστορία;” στο θέατρο Περί-Τεχνών

Το θέατρο Περι-Τεχνών παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση ”Να σου πω μια ιστορία;” από το ομώνυμο βιβλίο του Ψυχολόγου- Συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι.   Υπόθεση: Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον «Χοντρό», έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή […]

Το θέατρο Περι-Τεχνών παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση ”Να σου πω μια ιστορία;” από το ομώνυμο βιβλίο του Ψυχολόγου- Συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι.

 

Υπόθεση:

Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον «Χοντρό», έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή και να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν τρόπο πολύ πρωτότυπο: σε κάθε συνάντηση, του διηγείται από μία ιστορία, κλασική ή μοντέρνα, «ανατολίτικη» ή «δυτικότροπη», που πηγάζει από τη λαϊκή προφορική παράδοση ή απευθείας από τη φαντασία του «Χοντρού». Οι ιστορίες αρχίζουν να λειτουργούν ως παραβολές, και ο Ντεμιάν κατασιγάζει τις αγωνίες και τις ανασφάλειές του, ωριμάζοντας μάλλον, παρά βρίσκοντας «έτοιμες λύσεις» και «συνταγές ευτυχίας»… Οι σχέσεις μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου δεν είναι —ούτε αυτές— συμβατικές και αναμενόμενες. Καβγάδες, διαφωνίες, συμπάθεια, αντιπάθεια, μίσος και αγάπη αφήνονται ελεύθερα να εκφραστούν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο δύο μοναδικούς λογοτεχνικούς ήρωες με σάρκα και οστά, προσφιλείς και οικείους στον θεατή.

 

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά:

Ευάγγελος Παπαδέας

Μιχάλης Σακελλάρης

Συντελεστές

Κείμενο:Χόρχε Μπουκάι

Διασκευή για το θέατρο -Σκηνοθεσία: Γιώργος Νικολαίδης

Μουσική επιμέλεια:Γιώργος Νικολαίδης

Φώτα –ήχος: Κώστας Μπολίνης

Σκηνική επιμέλεια:Πέρη Καραμούζη

Κουστούμια –αξεσουάρ :Μαριάνθη Σπύρου – Πέρη Καραμούζη

Επιμέλεια αφίσας: Μαριλένα Μουστάκα

Παραγωγή:Θέατρο Περι-Τεχνών

 

Παραστάσεις: 

Παρασκευή 15 – 22 – 29 Νοεμβρίου

Ενίσχυση συλλόγου 10 ευρώ

Προπώληση 8 στο ταμείο του θεάτρου

Καθημερινά 6-9μμ

Πληροφορίες 6934714425

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top