Να μην έχουμε ποτέ ξανά άλλη μία Λίμνη

Η φωτιά ξέσπασε στην νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος και αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αρχικά η φωτιά είχε κατεύθυνση προς την θάλασσα, ωστόσο ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στην περιοχή άλλαξε πορεία και γύρισε τις φλόγες προς το χωριό Μετόχι. Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής […]

Η φωτιά ξέσπασε στην νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος και αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αρχικά η φωτιά είχε κατεύθυνση προς την θάλασσα, ωστόσο ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στην περιοχή άλλαξε πορεία και γύρισε τις φλόγες προς το χωριό Μετόχι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δόθηκε εντολή εκκένωσης εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Περίπου 15 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής που εισηγήθηκε την εντολή εκκένωσης των κατοικιών.

Η εικόνα άρχισε να αλλάζει περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν η δύναμη των ανέμων έπεσε αισθητά και έτσι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τις ενισχύσεις που είχαν καταφτάσει από ολόκληρη την Εύβοια, την Βοιωτία και την Φθιώτιδα μπόρεσαν να αναπτύξουν περίμετρο και να πολεμήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πυρκαγιά έως το πρώτο φως της ημέρας που την περιόρισαν σε μικροεστίες.

Το σκηνικό “ξύπνησε” μνήμες από την Λίμνη Εύβοιας

Πέρασαν 4 χρόνια από το καλοκαίρι που κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα πευκοδάσους και η Λίμνη που καιγόταν για 4 ολόκληρες ημέρες ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Λίμνη καιγόταν και ο καπνός από τις φωτιές είχε σκεπάσει όλη τη Χαλκίδα. Όταν πληροφορηθήκαμε εχθές την μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο όλοι ευχηθήκαμε να μην έχουν παρόμοια γεγονότα με αυτά της Λίμνης. Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα του καλοκαιριού αλλά πρέπει η πυροσβεστική και όλα τα αρμόδια σώματα να λειτουργήσουν το ίδιο έγκαιρα και αποτελεσματικά όπως εχθές στην Κάρυστο για να μην έχουμε μεγάλες ζημιές.

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top