Μιλήσαμε με τον Μπάμπη Μαντά, προπονητή Ταεκβοντο, για τα παιδιά και την ενασχόλησή τους με το άθλημα

Ο Μπάμπης Μαντάς είναι προπονητής Tαεκβοντο και υπεύθυνος στον σύλλογος Άβαντας Χαλκίδας. Ήταν αθλητής από το 1995, πρωταθλητής στις κατηγορίες παίδων, κυπελλούχος στις κατηγορίες των εφήβων και επίλεκτος αθλητής της Ε.ΤΑ.ΝΕ. Είναι πτυχιούχος προπονητής της Γ.Γ.Α με άδεια άσκησης επαγγέλματος, πτυχιούχος προπονητής της πανευρωπαικής ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. Έχει συμμετοχή σε σεμινάρια με κορυφαίους προπονητές του αθλήματος […]

Ο Μπάμπης Μαντάς είναι προπονητής Tαεκβοντο και υπεύθυνος στον σύλλογος Άβαντας Χαλκίδας. Ήταν αθλητής από το 1995, πρωταθλητής στις κατηγορίες παίδων, κυπελλούχος στις κατηγορίες των εφήβων και επίλεκτος αθλητής της Ε.ΤΑ.ΝΕ. Είναι πτυχιούχος προπονητής της Γ.Γ.Α με άδεια άσκησης επαγγέλματος,
πτυχιούχος προπονητής της πανευρωπαικής ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. Έχει συμμετοχή σε σεμινάρια με κορυφαίους προπονητές του αθλήματος ενώ ο ίδιος είναι προπονητής από το 2011 με διεθνής διακρίσεις και διεθνής σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στην κουβέντα μας, μας εξήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οφέλη της ενασχόλησης ενός παιδιού με το άθλημα του Ταεκβοντο και όσα το παιδί θα συναντήσει αλλά και θα αποκτήσει από τις προπονήσεις στον σύλλογο Άβαντας Χαλκίδας.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο Άβαντας Χαλκίδας

Ο Άβαντας ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την ανάδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος Ταεκβοντο. Στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 210 τ.μ. στην οδό Μεγασθένους 3, στη Χαλκίδα.

Τι είναι το Tαεκβοντο για τα παιδιά;

Tο Tae Κwon Do εκτός από μια ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη είναι μια ψυχαγωγική, ευχάριστη και παραγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους , τα όρια τους αλλά και τις δυνατότητες και ικανότητες τους.

Πολλοί έχουν συνδυάσει τις πολεμικές τέχνες με την «βαρβαρότητα», λίγοι όμως γνωρίζουν τις ευεργετικές επιπτώσεις στην εξάσκηση του σώματος και του πνεύματος. Θα ήθελες να μας πείς λίγα λόγια;

Το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται και να εξωτερικεύει το άγχος, το θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα, διοχετεύοντας έτσι την ενέργεια του με έναν υγιή τρόπο, η οποία θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να οδηγήσει σε λάθος δρόμο με αρνητικές συνέπειες (π.χ. παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα, βία).

Το πλεονέκτημα του Ταεκβοντό έναντι άλλων μορφών άσκησης;

Το αγωνιστικό Tae Κwon Do έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει έναν πολύ μεγάλο αριθμό τεχνικών των χεριών και των ποδιών, αμυντικών και επιθετικών κινήσεων, αμέτρητους συνδυασμούς αυτών καθώς και τακτική του αγώνα, τα οποία μεγιστοποιούν την διέγερση και την απόδοση του ασκούμενου όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά και σε νοητικό.

Η προσθήκη των εξειδικευμένων παιχνιδιών τα οποία χρησιμοποιούνται στην έναρξη της προπόνησης, εμπλουτίζουν το ήδη πλούσιο ασκησιολόγιο του Tae Κwon Do και ταυτόχρονα ψυχαγωγούν τα παιδιά, καθιστώντας το Tae Κwon Do ελκυστικό στις μικρές ηλικίες, αλλά και ωφέλιμο στην βιολογική ανάπτυξή τους.

Ποιος είναι ο δικός σου στόχος σαν προπονητής;

Ο στόχος μου σαν προπονητης, είναι να μεγαλώνουμε παιδιά με υγιή και δυνατή προσωπικότητα, αφού καταφέρουμε αυτό, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια μεγάλη διάκριση. Έχουμε την τεχνογνωσία και το μεράκι για να το καταφέρουμε.

 

Α.Σ ΑΒΑΝΤΑΣ
Μεγασθένους 3, Χαλκίδα
Προπονητής: Μαντάς Μπάμπης
Τηλ. 6973794592

Web: www.avantas.gr

Facebook: Avantas Tae Kwon Do

Instagram: avantastkd

YouTube: Avantas Tae Kwon Do

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top