Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Κάθε εβδομάδα οι συντάκτες του GHETTO θα μοιράζονται τα πιο πρόσφατα κολλήματά τους. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής μέσα στην εβδομάδα. Με ότι κολλάνε λοιπόν αυτοί οι τύποι μέσα στην εβδομάδα θα σου το μεταφέρουν.. Από την […]

Κάθε εβδομάδα οι συντάκτες του GHETTO θα μοιράζονται τα πιο πρόσφατα κολλήματά τους. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής μέσα στην εβδομάδα. Με ότι κολλάνε λοιπόν αυτοί οι τύποι μέσα στην εβδομάδα θα σου το μεταφέρουν.. Από την υπόγα τους σε όλη τη Χαλκίδα!

Για τσέκαρε και πάρε ιδέες…

 

Το κόλλημα της Πένης Θοδοσίου 

Την Κυριακή που μας πέρασε γύρισα νωρίς σπίτι και αφού δεν νύσταζα είπα να δω καμία σειρά να περάσει η ώρα. Εκεί που σκρόλαρα στην συνδρομητική τηλεόραση να δω τι σειρές παίζουν, τσουπ, μου πετάγεται το BH90210.

Να σημειώσουμε ότι δεν ήμουν fun του πρώτου Beverly hills όταν παιζόταν, ήταν “too much drama χωρίς νόημα” για μένα, θεωρώντας υπερβολή όλες αυτές τις καταστάσεις που συνεβαιναν στη σειρά (αν και στην συνέχεια η ζωή με διέψευσε). Ξέρω μόνο για κάτι μεγάλους έρωτες, κάτι ερωτικά τρίγωνα, κάτι εγκυμοσύνες. Επειδή όμως ζούμε σε μια εποχή reboot των σειρών της δεκαετίας του ‘80 και ‘90 και επειδή είμαι παιδί των 80s-90s , λέω ας το δω μωρέ να περάσει η ώρα να πάω να ριμαδοκοιμηθώ.

Τελειώνοντας τα πρώτα δυο πρώτα επεισόδια δεν το πίστευα ότι σκέφτηκαν να κάνουν τέτοια σειρά. Λοιπόν η σειρά δεν είναι συνέχεια του αρχικού σεναρίου. Είναι ένα mockumentary ( είναι είδος ταινίας ή τηλεοπτικής εκπομπής που απεικονίζει φανταστικά γεγονότα αλλά παρουσιάζεται ως ντοκιμαντέρ) και βάζει το καστ των χαρακτήρων του να αυτοσαρκάζεται για την ζωή τους και να επιδίδεται σε σαπουνοπερικά ευτράπελα, κοροϊδεύοντας με πολύ έξυπνο τρόπο το αρχικό σενάριο του ’90. Το βρήκα εκπληκτικό σαν ιδέα! Οι ερμηνείες παραμένουν μέτριες, αλλά τίμιες για το σενάριο που εξυπηρετούν!

Σας παραθέτω και μια κριτική:

«Ο τόνος του ‘BH90210’ είναι παράξενος. Ενώ είναι κυρίως μια δεμένη, μελοδραματική σάτιρα μιας παρηκμασμένης βιομηχανίας – το οπτικοακουστικό ισοδύναμο ενός βιβλίου για την παραλία που είναι πιο έξυπνο απ’ ότι χρειάζεται να είναι – γίνεται συναισθηματικό κάποιες φορές. Σε γενικές γραμμές, το πανδαιμόνιο λειτουργεί. Γιατί οι παραγωγοί – μια ομάδα που συμπεριλαμβάνει και τους επτά ηθοποιούς – αντιλαμβάνονται ότι μια κανονική συνέχιση του ορίτζιναλ δεν θα λειτουργούσε το 2019 […] Η απόφαση να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από παλιά και νέα teen dramas, του κάνει καλό. Και ενώ από κάποιες απόψεις είναι ακόμη πιο χαζοβιόλικο από την έμπνευσή του, η ειλικρίνεια μιας ιστορίας για επτά C-list σελέμπριτι που εμπορευματοποιούν τη νοσταλγία είναι απροσδόκητα αξιολάτρευτη». – TIME

 

Το κόλλημα του Βασίλη Ντέμη

Η agenda της εβδομάδας είχε ένα πολύ γαμάτο πάρτυ την Τετάρτη στο Γαλατικό Χωριό για να γιορτάσουμε μαζί τα έβδομα γενέθλια τους. Το ακόμα πιο γαμάτο ήταν πως το team του GHETTO έπαιξε μουσική. Δεν είχε τύχει να το κάνω ξανά όμως δεν χρειάστηκαν και πολλά λεπτά για να ξεδιπλώσω και αυτό το ταλέντο μου αλλά επειδή μιλάμε για τα κολλήματα θα περιοριστώ στα παραπάνω γιατί είμαι και μετριόφρων…

Το ψάξιμο για την επιλογή των κομματιών είχε ξεκινήσει από την Δευτέρα, και από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα το play έχει κολλήσει σε ένα και μόνο κομμάτι “Dire Straits – Sultans Of Swing”. Σπίτι, αυτοκίνητο, υπόγα, Γαλατικό Χωριό είναι μερικά μόνο από τα μέρη που έχω βάλει το τραγούδι αυτή την εβδομάδα.

Και όπως κάθε τεράστιο τραγούδι έχει μία ιστορία από πίσω, έτσι κι αυτό.

1977. Βράδυ. Κάπου σε μια pub στο Deptford του νότιου Λονδίνου καταφτάνει ανήσυχος ένας νεαρός, ονόματι Mark, μετά από μια κουραστική ημέρα. Ανάμεσα στη μυρωδιά ιρλανδέζικης ale και τη βαβούρα των εύθυμων θαμώνων, το αισθητήριο της ακοής του συλλαμβάνει μια ευχάριστη έκπληξη. Ήταν ο ήχος από την τρομπέτα μίας jazz μπάντας που μόλις έκλεινε το live πρόγραμμα της. “Σας ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε οι Sultans of Swing! Καλή σας νύχτα!”, αναφώνησε ο leader της μπάντας αποχωρώντας.

Αυτή η τυχαία συνάντηση γέννησε πολλές σκέψεις στο μυαλό του Mark και έμελλε να του δώσει την έμπνευση για τη δημιουργία ενός από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια στην ιστορία της κλασικής rock. Το “Sultans of Swing” ένα τραγούδι που απέδιδε φόρο τιμής σε εκείνο το άσημο γκρουπάκι που ενέπνευσε τον Mark εκείνο το βράδυ στην pub. Οι στίχοι του μάλιστα κατήγγειλαν την αδιαφορία του κόσμου απέναντι στο απειλούμενο είδος της pub/jazz μουσικής. (They don’t give a damn about any trumpet-playing band).

 

Το κόλλημα της Χριστίνας Τσολάκου 

Άργησα λίγο, το ξέρω, αλλά επιτέλους κατάφερα να δω την 5 η σεζόν Peaky Blinders! Δεν θα πω ψέματα, 2 επεισόδια έχω προλάβει να δω, αλλά και πάλι ήταν αρκετά για να κολλήσω και πάλι και να θυμηθώ πόσο τεράστια σειράρα είναι!

Τι να πει κανείς γι’αυτό το έπος!

Η σκηνοθεσία εξαιρετική, με γρήγορους ρυθμούς που σε κρατάει αφοσιωμένο και τα επεισόδια τελειώνουν χωρίς να καταλάβεις πως πέρασε η ώρα! Ακόμα και με 2 μόνο επεισόδια, κατάλαβα πως η πλοκή θα έχει πολύ ενδιαφέρον, κοινώς πάλι χαμούλης θα γίνει εκεί στο Birmingham!

Για τους ηθοποιούς δεν χρειάζεται να πω κάτι, μετά από 4 σεζόν είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε δει κορυφαίες ερμηνείες και βασικά… Κίλιαν Μέρφι σε αγαπάω!

Κράτησα τελευταίο αυτό που ξεχωρίζει για μένα στη σειρά αυτή και φυσικά είναι η μουσική! Τι μουσικάρες έχετε διαλέξει ρε άρρωστοι τύποι!!!

Κόλλημα η σειρά, κόλλημα τα τραγούδια… fookin κόλλημα γενικά!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top