Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου & Βασίλης Μπισμπίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) απηύθυνε πρόσκληση στην Μαρία Ναυπλιώτου, την Ζέτα Δούκα, την Μαρκέλλα Γιαννάτου και τον Βασίλη Μπισμπίκη, να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλα τα μέλη της. Η Παγκόσμια […]

Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) απηύθυνε πρόσκληση στην Μαρία Ναυπλιώτου, την Ζέτα Δούκα, την Μαρκέλλα Γιαννάτου και τον Βασίλη Μπισμπίκη, να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλα τα μέλη της.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, φέτος συμπίπτει με την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι, λόγω της υγειονομικής κρίσης, αφού τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

Σήμερα, η γενική γραμματεία παρουσίασε το βίντεο όπου «οι καταξιωμένοι ηθοποιοί προτρέπουν όλες και όλους να μιλήσουμε – ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην δική μας οικογένεια – στους ψυχολόγους και στους κοινωνικούς λειτουργούς που είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα» στον πενταψήφιο αριθμό 15900 αλλά και να απευθυνθούν στο δίκτυο των δομών της γενικής γραμματείας, για το οποίο μπορούν να ενημερωθούν στο www.isotita.gr και στο www.womensos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική γραμματεία διαθέτει και δίκτυο ξενώνων για τις περιπτώσεις που μια γυναίκα χρειάζεται να απομακρυνθεί άμεσα από το περιβάλλον της.

Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας Μαρία Συρεγγέλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «φέτος οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες για κάποιες γυναίκες και έτσι και εμείς εντείνουμε την προσπάθεια μας διαρκώς, μέχρι καμία γυναίκα να μην κινδυνεύει, μέχρι η ασφάλεια να είναι δεδομένη για όλες και όλους – και ευχόμαστε του χρόνου και κάθε επόμενη χρονιά, να έχουμε πετύχει όλο και περισσότερες γυναίκες να έχουν δραπετεύσει από τον κύκλο της βίας».

Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες δέχτηκαν να συμμετάσχουν άνευ αμοιβής στο βίντεο, «προκειμένου να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας να μιλήσουν», και για τον λόγο αυτό, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία, τους ευχαριστεί θερμά «για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την ενσυναίσθηση που επέδειξαν στο ευαίσθητο θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών».

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top