Μέχρι 9 μέρες μπορεί να ζήσει ο κορονοϊός στο κινητό σου!

Οκ, θα ανοίξεις το κινητό σου με το που ξυπνάς το πρωί. Οκ θα μπεις στην αρχική σου σελίδα στο facebook, για να τεστάρεις αν, όσο κοιμόσουν, καταστράφηκαν τα πάντα. Οκ θα ενημερωθείς. Πρόσεχε όμως! Ο περί ου ο λόγος μπορεί τόσο καιρό να βρισκόταν κάτω από τη μύτη σου. Τελείως κυριολεκτικά. Σύμφωνα με Γερμανούς […]

Οκ, θα ανοίξεις το κινητό σου με το που ξυπνάς το πρωί. Οκ θα μπεις στην αρχική σου σελίδα στο facebook, για να τεστάρεις αν, όσο κοιμόσουν, καταστράφηκαν τα πάντα. Οκ θα ενημερωθείς. Πρόσεχε όμως! Ο περί ου ο λόγος μπορεί τόσο καιρό να βρισκόταν κάτω από τη μύτη σου. Τελείως κυριολεκτικά.
Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε συγκεκριμένες επιφάνειες (όπως είναι το γυαλί ή το σίδερο ή το πλαστικό) για πολλές ώρες, μέχρι και για 9 μέρες. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hospital Infection, αναφέρεται το εξής:

“Παρότι δεν ξέρουμε τη μεταδοτικότητα του ιού σε επιφάνειες, μοιάζει πολύ σωστό να μειώσουμε μέσω απολύμανσης τις πιθανότητες να κολλήσουμε με τον τρόπο αυτό, ιδίως από τη στιγμή που πρόκειται για επιφάνειες που αγγίζονται συχνά και βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον ενός ασθενούς”.

Η ίδια έρευνα προτείνει όμως και μια λύση. Βάζοντας 0,1% οξυζενέ, 62%-71% αιθανόλη (βρίσκεται στα περισσότερα απολυμαντικά χεριών) και ξοδεύοντας απλά ένα λεπτό για να καθαρίσεις την επιφάνεια. Ίσως να το δοκιμάσετε. Γιατί όσο περισσότερα μαθαίνουμε από τους επιστήμονες για το πώς κινείται ο κορονοϊός, τόσο περισσότερο και συχνότερα θα θέλουμε να πλύνουμε το κινητό μας. Όπως λέει και μια ειδικός:

“Δεν χρειάζεται να φταρνιστείς στο κινητό σου για να του μεταδόσεις τον ιό. Αυτό που ανακαλύψαμε κατά τη μελέτη του ιού σε περιβάλλοντα εργασίας και σε γραφεία είναι ότι αν ακουμπήσεις μια επιφάνεια μολυσμένη με τον ιο και μετά ακουμπήσεις το κινητό σου. Μετά ξανακουμπάς το κινητό σπίτι σου και μετά ακουμπάνε οι γύρω σου τις επιφάνειες”.

Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, το κινητό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διασπείρεις τον ιό. Γι’αυτό ίσως χρειάζεται καλή -στα όρια του εμμονικού- απολύμανση! Υπομονή. Yπάρχουν ήδη και άλλα θετικά σημάδια. Κάποια στιγμή όλα αυτά θα περάσουν.

 

 

 

 

 

Πηγή: oneman.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top