Λάμψη μετεωρίτη έκανε τη νύχτα μέρα στην Εύβοια! (video)

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε ένας «επισκέπτης» που φώτισε τον ελληνικό ουρανό τη νύχτα και έγινε ορατός σε πολλές περιοχές της χώρας κατά τη διέλευσή του και πολύ έντονα και στην Εύβοια. Ο θεωρούμενος μετεωρίτης σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, φέρεται να «επισκέφθηκε» την περιοχή ανάμεσα στην Εύβοια και τις Κυκλάδες και προκάλεσε πλήθος σχολίων στα […]

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε ένας «επισκέπτης» που φώτισε τον ελληνικό ουρανό τη νύχτα και έγινε ορατός σε πολλές περιοχές της χώρας κατά τη διέλευσή του και πολύ έντονα και στην Εύβοια.

Ο θεωρούμενος μετεωρίτης σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, φέρεται να «επισκέφθηκε» την περιοχή ανάμεσα στην Εύβοια και τις Κυκλάδες και προκάλεσε πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, έτσι ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158087741961234&id=627176233&_rdr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top