Κύριε πρωθυπουργέ περίμενα έστω ένα “Κάναμε λάθος σε κάτι”…

Διάγγελμα στο διάγγελμα, συνεντεύξεις τύπου, τοποθετήσεις, ανακοινώσεις και άλλα πολλά. Το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υπουργοί, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, οι Υπέυθυνοι της Κυβέρνησης για την Πανδημία, μέσα σε 15 ημέρες έχουν μιλήσει – απευθυνθεί στους πολίτες της Ελλάδας συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη φορά. Η έξαρση της πανδημίας του covid-19 είναι ο […]

Διάγγελμα στο διάγγελμα, συνεντεύξεις τύπου, τοποθετήσεις, ανακοινώσεις και άλλα πολλά. Το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υπουργοί, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, οι Υπέυθυνοι της Κυβέρνησης για την Πανδημία, μέσα σε 15 ημέρες έχουν μιλήσει – απευθυνθεί στους πολίτες της Ελλάδας συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη φορά. Η έξαρση της πανδημίας του covid-19 είναι ο λόγος, και προφανώς και οι περισσότερες από αυτές τις τοποθετήσεις χρειαζόντουσαν.

Το lockdown φαινόταν ότι θα έρθει, ειδικότερα όταν αυτή την γραμμή ακολούθησαν οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν με βεβαιότητα, καλύτερη οργάνωση για την πανδημία, από το ελληνικό κράτος και μερικές χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ περισσότερες από την Ελλάδα.

Όλα αυτά λοιπόν, τα περίμενα. Αναμενόμενα σχεδόν όλα.

Περίμενα όμως και κάτι ακόμη. Κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ. Περίμενα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστω ένα “Κάναμε λάθος σε κάτι”. Περίμενα μία έστω μικρή παραδοχή για μία κακή διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση, ειδικότερα από το καλοκαίρι και έπειτα. Περίμενα, για μια μοναδική φορά να μην μιλήσει για ατομική ευθύνη, που είναι το Α και το Ω, αλλά σε ένα κράτος 10 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν αρκεί μόνο αυτό. Περίμενα… αλλά δεν ήρθε ποτέ!

Με αποκορύφωμα την σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όπου ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού οφείλεται στην διασκέδαση ιδίως των νέων και όχι στον τουρισμό. Μάλιστα, είπε πως “Και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε θα παίρναμε μέτρα”.

Η αυτογνωσία είναι σημαντικότατη αρετή. Για έναν πολιτικό ηγέτη, ίσως, πολλές φορές να είναι και ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις αλλά και στην αλλαγή μιας ενδεχομένως, λάθος πορείας.

Στην προτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε τον Μάρτη, η κεβέρνηση της ΝΔ έδωσε τα εύσημα στον ευατό της, για την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν θα σχολιάσω εάν ορθώς το έπραξε ή όχι. Σίγουρα όμως, όπως τότε έτρεξε να μιλήσει για τα επιτεύγματα της, καλό θα ήταν να κάνει και λίγο αυτοκριτική. Γιατί μιλάμε για δημόσια υγεία και όχι για πολιτικά παιχνίδια. Και με την δημόσια υγεία δεν πρέπει να παίζει κανείς, πόσο μάλλον μία κυβέρνηση, εν αντιθέσει με την …πολιτική.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top