Κτήμα Τζιβάνη: Ένα μοναδικό οινοποιείο δίπλα στη Χαλκίδα! (pics)

Βασικές πρώτες ύλες, λένε, για να φτιάξει κανείς καλό κρασί είναι -εκτός από το σταφύλι- το πάθος, το όραμα και μία γερή επένδυση σε χρόνο και χρήμα. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το Κτήμα Τζιβάνη που παράγει μερικά από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.   Εμείς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα οινοτουρισμού που […]

Photography Efstathios Porikis

Βασικές πρώτες ύλες, λένε, για να φτιάξει κανείς καλό κρασί είναι -εκτός από το σταφύλι- το πάθος, το όραμα και μία γερή επένδυση σε χρόνο και χρήμα. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το Κτήμα Τζιβάνη που παράγει μερικά από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Photography Efstathios Porikis

 

Εμείς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα οινοτουρισμού που ήταν εχθές, επισκεφθήκαμε το Κτήμα Τζιβάνη στην Ριτσώνα Αυλίδας, και σας παρουσιάζουμε όσα είδαμε, όσα μας έκαναν εντύπωση και όλα όσα πρέπει εσείς να γνωρίζετε για μια επιχείρηση που ταξιδεύει την Εύβοια σε όλο τον κόσμο μέσα από τις διακρίσεις της.

Photography Efstathios Porikis

Πάνω σε αυτές τις βασικές ύλες που αναφέραμε στην αρχή, η οικογένεια Τζιβάνη επένδυσε για να φτάσει σήμερα να έχει βραβεία από όλο τον κόσμο. Ο Φαίδων, πατέρας του Γιώργου Τζιβάνη, πρωτοασχολήθηκε με την αμπελοκαλλιέργεια το 1960, παράγοντας τα πρώτα βιολογικά παραδοσιακά κρασιά της οικογένειας. Ο Γιώργος, συνεχιστής για δεύτερη γενιά και με την παρότρυνση της συζύγου του Χρυσής, ξεκίνησε το 1982 να καλλιεργεί στην Ριτσώνα Ευβοίας, στο Άρμα Βοιωτίας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε έκταση 280 στρεμμάτων, αμπέλια από Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ποικιλίες. Ακόμη ασχολήθηκε και με την παραγωγή λαδιού στους ιδιόκτητους ελαιώνες της οικογένειας, στην Ριτσώνα Ευβοίας, στον Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα Κρήτης και στον Πύργο Ηλείας. Για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, επισκεπτόμενοι βιολογικούς αμπελώνες και οινοποιεία, αποκτώντας έτσι μία σύγχρονη γνώση για την παγκόσμια αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση.

Photography Efstathios Porikis

 

Τα βιολογικά κρασιά του κτήματος Τζιβάνη, παράγονται στους επικλινείς και χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπελώνες της οικογένειας.

Μουσείο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μεγάλη συλλογή από οινοποιητικά εργαλεία, όπως πρέσα σταφυλιών, σπαστήρες, συσκευές απόσταξης, ανοιχτήρια, εργαλεία βαρελοποιίας, καλλιέργειας της αμπέλου, ψεκαστήρες κλπ. Ακόμη θα βρείτε ελαιοτριβεία, πρέσες, πιθάρια λαδιού, μοναδική συλλογή από ζυγαριές, βάρη ζύγισης, σίδερα σιδερώματος και πάμπολα άλλα εκθέματα σποράς, υφαντουργίας, μουσικά όργανα, βιτρίνα με φιάλες και την πορεία τους στο πέρασμα του χρόνου.

Κάθε έκθεμα έχει την δική του ιστορία να μας διηγηθεί!

Ο σεβασμός και ο θαυμασμός για τον τρόπο ζωής των προηγούμενων γενεών, έδωσε στον Γιώργο Τζιβάνη από μικρή ηλικία την ιδέα να συλλέγει διάφορα αντικείμενα από την καθημερινότητα των ανθρώπων. Χρόνο με τον χρόνο αυτή η προσπάθεια έγινε εντονότερη, βρήκε μεγάλη συμπαράσταση από την σύζυγό του Χρυσή και ταξιδεύοντας, για επαγγελματικούς λόγους, σε πολλά μέρη του κόσμου, μπόρεσαν να συλλέξουν αρκετά εκθέματα ώστε να δημιουργήσουν ένα μουσείο παγκοσμίου συλλογής αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μεγάλη συλλογή από οινοποιητικά εργαλεία, όπως πρέσα σταφυλιών, σπαστήρες, συσκευές απόσταξης, ανοιχτήρια, εργαλεία βαρελοποιίας, καλλιέργειας της αμπέλου, ψεκαστήρες, κλπ.

Photography Efstathios Porikis

 

Επισκέψεις σχολείων 

Γίνονται μαθήματα και συζητήσεις για τα βιολογικά προϊόντα καθώς και την καλλιέργεια της αμπέλου, των διαφόρων τύπων αμπελιών και σταφυλιών, την επίδραση στην ποιότητα και τον χαρακτήρα του κρασιού από το κλίμα και το χώμα, το κλάδεμα, καθώς και επίσκεψη στους αμπελώνες. Επίσης γίνονται μαθήματα για τις μεθόδους της οινοποίησης καθώς και την παραγωγή βιολογικών κρασιών, για τα συστατικά που περιέχουν τα κρασιά, ποιά προϊόντα παράγονται από το σταφύλι και το κρασί.

Photography Efstathios Porikis

Κατά την περίοδο του τρύγου, τα παιδιά μπορούν να τρυγήσουν τα σταφύλια, να τα πατήσουν στο παραδοσιακό πατητήρι και να παράγουν μούστο για το σπίτι τους, για να φτιάξουν κρασί, πετιμέζι, μουσταλευριά ή μουστοκούλουρα. Μαθαίνουν πώς να δοκιμάζουν το κρασί, σε τι θερμοκρασία πίνεται και με τι φαγητό συνοδεύεται το λευκό και το κόκκινο κρασί. Προβάλλεται βίντεο με όλη την διαδικασία κλαδέματος, τρυγήματος, οινοποίησης και φυσικά γίνεται ξενάγηση στο μουσείο που έχει πλούσια εκθέματα από όλον τον κόσμο. Στον χώρο του οινοποιείου γίνονται σεμινάρια, παιδικά πάρτι, καλλιτεχνικές  και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκθέσεις με δημιουργίες παιδιών, παραδοσιακών προϊόντων, παραστάσεις από το θέατρο  σκιών Καραγκιόζης από τον Σπυρόπουλο!

 

Ονειρεμένος γάμος σε μοναδικό χώρο

Photography Efstathios Porikis

 

Η εξαίρετου παραδοσιακού αρχιτεκτονικού σχεδίου αίθουσες του Οινοποιείου – Μουσείου Τζιβάνη, εφάμιλλες σε ομορφιά των πιο διάσημων οινοποιείων – chateaux του Bordeaux και της Τοσκάνης, προσφέρουν σε σας την μοναδική εμπειρία να φιλοξενήσετε την γαμήλια δεξίωση σας, σε ένα χώρο παραδοσιακό με κομψότητα και ατμόσφαιρα που θα αναδείξει την κουλτούρα σας και θα θυμάστε εσείς και Οι καλεσμένοι σας για μία ζωή!

Photography Efstathios Porikis

 

Οι βιολογικοί αμπελώνες και το καταπράσινο δάσος των λόφων της Ριτσώνας που περιβάλλουν το κτήμα Τζιβάνη δημιουργούν ένα ασύγκριτο ειδυλλιακό τοπίο ιδανικό, φωτογραφικό σκηνικό για να καταγράψετε για πάντα αυτή την ιδιαίτερη ημέρα και τις αναμνήσεις σας.

Photography Efstathios Porikis

 

Η φιλοσοφία της οικογένειας Τζιβάνη που στηρίζει την βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση, σας εγγυώνται ότι όχι μόνο το όμορφο περιβάλλον  είναι ιδανικό για την ημέρα του γάμου σας αλλά και τα πολυβραβευμένα κρασιά είναι υπέροχα!

Το κτήμα Τζιβάνη είναι το τέλειο σκηνικό για όσους ονειρεύονται μία ξεχωριστή γαμήλια δεξίωση σε Οινοποιείο – Μουσείο.

Photography Efstathios Porikis

 

Εκδηλώσεις

Ένα κτήμα – μουσείο που οι εγκαταστάσεις του προσφέρουν ένα ιδιαίτερα γοητευτικό περιβάλλον για εκδήλωση που θα συζητιέται για καιρό.

Photography Efstathios Porikis

 

Ακόμη στο Κτήμα Τζιβάνη γίνονται γευσιγνωσίες, μαθήματα αμπελουργίας, και οινοποίησης, απονομές επάθλων διαφόρων αγώνων, όπως το διάσημο ράλι Ριτσώνας και του Jet Ski, εταιρικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, παιδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και παραδοσιακών προϊόντων, θεατρικές παραστάσεις, δεξιώσεις γάμων – βαπτίσεων και γενικά κοινωνικές – πολιτιστικές  εκδηλώσεις. Διοργανώνονται ακόμη και αγώνες ποδηλατοδρομίας και μηχανών Motocross.

Photography Efstathios Porikis

 

Μετά την επίσκεψή μας στο κτήμα Τζιβάνη η Κυριακή μας απέκτησε μια άλλη …γεύση! Ένα υπέροχο μέρος που συνδυάζει το παλιό και το μοντέρνο. Άνθρωποι φιλόξενοι και προσωπικότητες που δεν βαριέσαι ποτέ να ακούς να σου μιλούν με ταπεινότητα για όσα έχουν καταφέρει! Ένας χώρος που αξίζει να περάσεις την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου, τον γάμο σου, με συγγενείς και φίλους.

Και όλα αυτά δίπλα από την Χαλκίδα!

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το κτήμα Τζιβάνη κάντε κλικ στο www.tzivaniwines.gr και στην σελίδα του Facebook Tzivani bio wines

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top