Κομήτης ανατέλλει πάνω από το όρος Δίρφυς (pic)

Ο Δημήτρης Μάλλιαρης έχει κάνει μία εντυπωσιακή λήψη και δίνει κάποια στοιχεία για τον κομήτη C/2020 F3 (NEOWISE). Ο κομήτης ανακαλύφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο υπερύθρων WISE, στις 27 Μαρτίου 2020. Η τροχιά του είναι ιδιαίτερα ελλειπτική και μετά από το πέρασμά του από το περιήλιο η περίοδος περιφοράς του αυξήθηκε από τα 4.500 χρόνια […]

Ο Δημήτρης Μάλλιαρης έχει κάνει μία εντυπωσιακή λήψη και δίνει κάποια στοιχεία για τον κομήτη C/2020 F3 (NEOWISE).

Ο κομήτης ανακαλύφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο υπερύθρων WISE, στις 27 Μαρτίου 2020. Η τροχιά του είναι ιδιαίτερα ελλειπτική και μετά από το πέρασμά του από το περιήλιο η περίοδος περιφοράς του αυξήθηκε από τα 4.500 χρόνια σε 6.800 χρόνια. Εντοπίζεται στον βορειοανατολικό ουρανό τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στον αστερισμό του Ηνίοχου και το φαινόμενο μέγεθός του είναι 2,1.

Ο κομήτης C/2020 F3 (NEOWISE) την στιγμή που ανατέλλει πάνω από το όρος Δίρφυς.

Πισσώνας Ευβοίας, 10 Ιουλίου 2020, ώρα 04:38.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top