Κι όμως υπάρχει ένα «Shazam» που αναγνωρίζει ζώα και φυτά

Το Seek, η νέα εφαρμογή της ομάδας iNaturalist υποστηρίζεται από το Netflix και την WWF και ο καθένας θα μπορεί να μάθει πληροφορίες για ότι είδος συναντήσει μπροστά του Για τους μουσικόφιλους τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή από το Shazam. Ακούς τραγούδι στο ραδιόφωνο ή στο μπαρ, ηχογραφείς και την […]

Το Seek, η νέα εφαρμογή της ομάδας iNaturalist υποστηρίζεται από το Netflix και την WWF και ο καθένας θα μπορεί να μάθει πληροφορίες για ότι είδος συναντήσει μπροστά του

Για τους μουσικόφιλους τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή από το Shazam. Ακούς τραγούδι στο ραδιόφωνο ή στο μπαρ, ηχογραφείς και την επόμενη μέρα το ποστάρεις στον τοίχο σου. Γνωρίζοντας ποιο είναι. Τώρα, κάτι ανάλογο γίνεται και με τα άγνωστα του ζωικού βασιλείου και όχι μόνο. Οι φίλοι της φύσης, πέρα από τα ειδησεογραφικά σάιτ και τα πάντα αγαπημένα κείμενα για φυτά και ζώα, δεν είχαν μέχρι στιγμής ένα app για να αναγνωρίζουν ό,τι άγνωστο δουν μπροστά τους. Πλέον έχουν το Seek. Μια εφαρμογή από την ομάδα του iNaturalist, που μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει 750.000 ερευνητές παγκοσμίως και μοιράζουν τα ευρήματά τους.

Μέσω του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που πλέον τα περισσότερα καινούργια Smartphones έχουν ενσωματώσει, χρειάστηκε απλά να τραβήξουν μια φωτογραφία από κάθε είδος που συναντούσαν και στη συνέχεια, το κατέτασσαν στην κατηγορία που ανήκει.

Η τεράστια συλλογή που συγκεντρώθηκε και συνεχώς ανανεώνεται, είχε ως αποτέλεσμα με το κατέβασμα του «Seek», που είναι πλέον διαθέσιμο και ελεύθερο τόσο στο σύστημα Android όσο και στο iOs, να μπορεί ο καθένας μας με μια απλή φωτογραφία να μάθει τι έχει μπροστά του και πληροφορίες για το είδος αυτό.

Η ομάδα iNaturalist δημιουργήθηκε το 2008 και υποστηρίζεται από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Παντεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το National Geographic. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 30.000 διαφορετικά είδη ζώων και φυτών γίνονται αντιληπτά από την εφαρμογή, ενώ με την υποστήριξη του Netflix και της WWF αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και ο καθένας να μπορεί να μάθει τι είδος συναντά, με μια απλή φωτογραφία.

 

 

 

Πηγή: athensvoice.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top