#ΚΑΝΕΝΑΣΜΟΝΟΣ – Όσα είδαμε στο 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας! (pics)

Το τριήμερο 17-18-19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα, μια διοργάνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Χαλκίδας. Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας, είναι μια πρωτοβουλία από ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές και άλλους καλλιτέχνες, με στόχο την παρουσίαση της τέχνης με αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Στο Εργατικό Κέντρο που φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις, συγκεντρώθηκε […]

Το τριήμερο 17-18-19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα, μια διοργάνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Χαλκίδας.

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας, είναι μια πρωτοβουλία από ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές και άλλους καλλιτέχνες, με στόχο την παρουσίαση της τέχνης με αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού.

Στο Εργατικό Κέντρο που φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις, συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος και τις 3 ημέρες του Φεστιβάλ, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούσαν παιδιά και ενήλικες!

Για τα παιδιά πραγματοποιήθηκαν διάφορα καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπως κατασκευές με πηλό, ή εργαστήρια ζωγραφικής και χορού, αλλά και οι ενήλικες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα κινητικού αυτοσχεδιασμού, capoeira,εργαστήρια δημιουργικής γραφής, αλλά και προβολές ταινιών!

Φυσικά υπήρξαν και ομιλίες, για πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον ρατσισμό και τον φασισμό που διέπει σε πολλές περιπτώσεις την κοινωνία μας, όπως το φλέγον ζήτημα της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, η άνοδος της ακροδεξιάς στα σχολεία και η συζήτηση από τον “Ανάποδο ΑΣΧ” για τις πολλαπλές χρήσεις των “Ερασιτεχνικών” αθλητικών ομάδων.

Παντού στους χώρους μπορούσες να παρατηρήσεις διάφορες εικαστικές παρεμβάσεις, που περνούσαν συγκεκριμένα μηνύματα και έξω από το Εργατικό Κέντρο η Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”, μοίραζε δωρεάν φαγητό για όλους!

Κάθε ημέρα έκλεινε με κάποιο live, αφού το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, ήταν μια μεγάλη γιορτή κατά του ρατσισμού και κάθε είδους φασισμού και όπως μας είπαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης, θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως όποια μορφή ρατσισμού προκύψει στη Χαλκίδα, θα τους βρει απέναντι!

Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία στις ομιλίες, αξιόλογα εργαστήρια και κυρίως με “ωραίους ανθρώπους” που είτε επισκέφθηκαν το φεστιβάλ, είτε άνηκαν στη διοργάνωση, είτε είχαν κάποιο ρόλο στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου και ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς η Χαλκίδα οφείλει να στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες!

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top