Καλοκαίρι σε χωριό της Εύβοιας, γιατί έτσι μας αρέσει! (pics)

Καλοκαίρι στο χωριό είναι να ξυπνάς νωρίς το πρωί και να απολαμβάνεις τον πρωινό καφέ στην αυλή του σπιτιού κάτω από τον παχύ ίσκιο της καταπράσινης μουριάς, δίπλα στη γλάστρα με το βασιλικό. Μαζί με τον καφέ, να απολαμβάνεις γεύσεις ντόπιες και παραδοσιακές, όπως το λάδι, τις ελιές, το κρασί, το μέλι, τα σύκα, τα […]

Καλοκαίρι στο χωριό είναι να ξυπνάς νωρίς το πρωί και να απολαμβάνεις τον πρωινό καφέ στην αυλή του σπιτιού κάτω από τον παχύ ίσκιο της καταπράσινης μουριάς, δίπλα στη γλάστρα με το βασιλικό.

Μαζί με τον καφέ, να απολαμβάνεις γεύσεις ντόπιες και παραδοσιακές, όπως το λάδι, τις ελιές, το κρασί, το μέλι, τα σύκα, τα αχλάδια και κάθε λογής κηπευτικό, που είναι σε αφθονία τούτη την περίοδο στον τόπο μας.

Αυλωνάρι – Φωτογραφία: Eirini Kaoudi

Μια βόλτα στην πλατεία του χωριού αρκεί, για να καταλάβεις πως δεν είναι όλοι κατσουφιασμένοι και δεν υπάρχουν οι τρελοί ρυθμοί της μεγαλούπολης. Θα μιλήσεις και θα χαιρετηθείς με όλους. Και δεν είναι απαραίτητο να τους γνωρίζεις όλους.

Φυσικά καλοκαίρι σημαίνει και πανηγύρι στο χωριό!

Η Εύβοια είναι γεμάτη από μικρά όμορφα και γραφικά χωριά. Έχουν κοντινές παραλίες που τα σπάνε. Οπότε μην κάνεις το λάθος να υποτιμήσεις το χωριό σου για τις διακοπές του Αυγούστου, σε όποια γωνιά της Εύβοιας και να βρίσκεται.

Και ας μην έχει πεντάστερο ξενοδοχείο… έχει όμως αληθινή ζωή! 😉

Και εάν δεν σε έπεισαν οι παραπάνω λέξεις, σίγουρα θα σε πείσουν αυτές οι εικόνες από χωριά της Εύβοιας…

Μαρμάρι – Φωτογραφία: Christine Tsitos
Κονίστρες – Φωτογραφία: Panagiotis Diakopoulos
Μαρμάρι – Φωτογραφία: Yiannis Tsolakis
Λίμνη – Φωτογραφία: Gwen Paul
Μονόδρι – Φωτογραφία: Konna Gk
Λίμνη – Φωτογραφία: Persa Chrysomallis

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top