Η Χαλκίδα “κλειδώνει” τον έρωτα στη γέφυρα! (pics)

Διασχίζοντας τη γέφυρα της Χαλκίδας, σίγουρα το μάτι σας θα πέσει στα δεκάδες λουκέτα που κρέμονται από τα κάγκελα και από τις δύο πλευρές! Εμείς εδώ στο GHETTO τα είχαμε παρατηρήσει πριν μερικούς μήνες, όταν άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά τον τελευταίο καιρό λάβαμε κάποια μηνύματα από εσάς, τους δαιμόνιους ρεπόρτερς- συμπολίτες του […]

Διασχίζοντας τη γέφυρα της Χαλκίδας, σίγουρα το μάτι σας θα πέσει στα δεκάδες λουκέτα που κρέμονται από τα κάγκελα και από τις δύο πλευρές!

Εμείς εδώ στο GHETTO τα είχαμε παρατηρήσει πριν μερικούς μήνες, όταν άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά τον τελευταίο καιρό λάβαμε κάποια μηνύματα από εσάς, τους δαιμόνιους ρεπόρτερς- συμπολίτες του ghetto, που μας λέγατε ότι θέλετε πολύ να δείτε ένα θέμα για τα “μυστηριώδη” αυτά λουκέτα!

Πρόκειται λοιπόν για μια εκδήλωση έρωτα, αγάπης και αφοσίωσης, που τα τελευταία χρόνια είναι τάση σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν γέφυρες! Με μια μικρή (classic) καθυστέρηση, η μόδα αυτή, έφτασε στη Χαλκίδα και στο αγαπημένο μας γεφύρι!

Οι Χαλκιδέοι λοιπόν φωνάζουν «Love Locks» (η αγάπη κλειδώνεται) και…το αποδεικνύουν έμπρακτα!

Ψάχνοντας λιγάκι, πως και γιατί ξεκίνησε όλο αυτό, αλλά και ποιος είναι ο συμβολισμός των λουκέτων, ανακαλύψαμε μια πονεμένη ερωτική ιστορία…

Ο μύθος που ακολουθεί αυτή την τόσο ιδιαίτερη συνήθεια δεν έχει τεκμηριωθεί μέσα από πραγματικές μαρτυρίες, ωστόσο είναι ο μοναδικός που διαδίδεται όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιστορία  ξεκινάει στη Σερβία πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η Νάντια ερωτεύτηκε έναν αξιωματικό, τον Ρέζλα. Το ζευγάρι έδινε ραντεβού κάθε φορά σε μια συγκεκριμένη γέφυρα προκειμένου να περάσουν λίγο χρόνο μαζί. Οι εξελίξεις έτρεχαν και ο Ρέζλα έπρεπε να φύγει για τον πόλεμο. Έτσι αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν. Εκείνος όμως έφυγε για το μέτωπο και η κοπέλα έμεινε μόνη. Το παλικάρι βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου ερωτεύτηκε παράφορα μια άλλη γυναίκα. Η Νάντια στο άκουσμα αυτής της είδησης δεν άντεξε, αρρώστησε βαριά και μετά από λίγο καιρό πέθανε.

Από τότε οι κοπέλες για να ξορκίσουν το κακό έγραφαν το όνομα τους και του αγαπημένου τους σε ένα λουκέτο που το κρεμούσαν στην ίδια γέφυρα που η Νάντια συναντούσε τον Ρέζλα. Το κλείδωναν και πετούσαν το κλειδί στο ποτάμι. Έτσι η αγάπη κλείδωνε για πάντα!…

Αυτή η παράδοση λοιπόν, πέρασε μέχρι το σήμερα, αλλά δυστυχώς έχει αρχίσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τοπικές αρχές πολλών πόλεων, όπως στο Παρίσι, όπου η περίφημη γέφυρα του Σηκουάνα, Pont Des Arts, δεν άντεξε το βάρος των λουκέτων, το οποίο έφτασε τους 45 τόνους!!! Τμήμα της γέφυρας αποκολλήθηκε και οι υπεύθυνοι απομάκρυναν τα λουκέτα, κάνοντας έκκληση να σταματήσει αυτή η παράνοια!

Προς το παρόν, στην πόλη μας δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα, ούτε έχει υπάρξει κάποια σύσταση των αρμόδιων φορέων, ίσως γιατί η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Λογικά όμως δεν θα επιτρέψουν να ξεφύγει όλο αυτό, κυρίως αν δημιουργηθεί θέμα στατικότητας της γέφυρας, οπότε μάλλον τα λουκέτα των ερωτευμένων Χαλκιδέων προβλέπεται να καταλήξουν στα σκουπίδια… όπως και οι σχέσεις ενίοτε!

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε παρ’όλα αυτά πόσα από τα “κλειδωμένα” ζευγάρια είναι ακόμα μαζί και αν δεν είναι, υπάρχει περίπτωση να έφταιξε σε κάτι το λουκέτο;;;

 

*Φωτογραφίες: Χριστίνα Τσολάκου 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top