Η τάση στα κοκτέιλ, είναι μακαρονάδα και…πιτόγυρο! (pics)

Οι φίλοι των κοκτέιλ θα εκπλαγούν ευχάριστα το 2019, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο Culinary + Cocktail Trends Forecast του ομίλου Kimpton Hotels & Restaurants. Περισσότεροι από 130 έμπειροι bartenders, σομελιέ και γενικοί διευθυντές από τα 80+ εστιατόρια και μπαρ του ομίλου στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Καραϊβική, περιέγραψαν τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν […]

Οι φίλοι των κοκτέιλ θα εκπλαγούν ευχάριστα το 2019, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο Culinary + Cocktail Trends Forecast του ομίλου Kimpton Hotels & Restaurants. Περισσότεροι από 130 έμπειροι bartenders, σομελιέ και γενικοί διευθυντές από τα 80+ εστιατόρια και μπαρ του ομίλου στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Καραϊβική, περιέγραψαν τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα κοκτέιλ τη χρονιά που έρχεται. Αυτές είναι οι 5 βασικές, σύμφωνα με το Forbes.

Εμείς εδώ στο Ghetto, τα τιμάμε τα κοκτεϊλάκια μας, ειδικά το καλοκαίρι…

Τώρα για τις νέες αυτές τάσεις, δεν μπορούμε να πούμε ότι τρελαθήκαμε, άλλωστε ποιος θέλει ένα κοκτέιλ με γεύση τζατζίκι;;;

1.Ανεβαίνουν τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη νέα χρονιά θα είναι η άνοδος των mocktails, με το 80% των bartenders να δηλώνουν ότι θα προσθέσουν επιλογές χωρίς αλκοόλ, στο μενού τους. Και μάλιστα δεν θα είναι οι συνηθισμένες μίξεις γρεναδίνης και φρουτοχυμών, αλλά πολύ πιο πολύπλοκα και ενδιαφέροντα, αξιοποιώντας «σπιτικά» σιρόπια και μη αλκοολούχα ποτά όπως το Seedlip.

Ναι, κρεμμύδι είναι αυτό που βλέπετε να επιπλέει στο μη αλκοολούχο κοκτέιλ Herb Garden που σερβίρει το Il Solito στο Πόρτλαντ του Όρεγκον

2.Έμφαση στη βιωσιμότητα. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις φροντίζουν να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Εκτός από το να λαμβάνουν υπόψη τους τη βιωσιμότητα όταν σχεδιάζουν τις συνταγές για νέα κοκτέιλ, το 88% των bartenders δηλώνουν ότι αξιοποιούν τους πόρους τους πιο σοφά· με το να χρησιμοποιούν περισσότερες βρώσιμες γαρνιτούρες, να σερβίρουν κοκτέιλ σε θερμοκρασία δωματίου, να μοιράζουν λιγότερα υλικά σε περισσότερα ποτά κλπ.

3.Απρόσμενα υλικά. Ποιος θα περίμενε ότι τα τσορίθο, οι αντζούγιες, τα αντίδια, ο σοκολατένιος λωτός (black sapote, μαύρος διόσπυρος), ακόμη και το αγιάγκαθο θα έβρισκαν το δρόμο τους για τα κοκτέιλ; Το 2019 οι bartenders θα προχωρήσουν ακόμη παραπέρα τα κοκτέιλ λαχανικών με έθνικ επιλογές όπως τοματίγιο, σαγιότ, χίκαμα, αγκινάρες της Ιερουσαλήμ κλπ.

Βότκα με μανιτάρι και θυμάρι στο κοκτέιλ Every Day I’m Trufflin’, από το Geraldine’s στο Όστιν του Τέξας

4.Θα πέσει πολύ μανιτάρι. Τα μανιτάρια είναι γνωστά για τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά θα τα θέλατε στο κοκτέιλ σας; Σχεδόν το 70% των bartender πιστεύει πως ναι, και βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους να τα χρησιμοποιούν, όπως ιρλανδικό καφέ με μανιτάρι, βότκα με μανιτάρι και θυμάρι, και τσάι μανιταριών αναμεμιγμένο με αφρώδη οίνο.

Το I Can Be Your Gyro, Baby του Geraldine’s δεν εμπνέεται από το γύρο (κρίμα) αλλά από το τζατζίκι, καθώς χρησιμοποιεί γιαούρτι, αγγούρι, δυόσμο και λεμόνι

5.Κοκτέιλ εμπνευσμένα από φαγητά. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο φαγητό και το ποτό συνεχώς γίνεται όλο και πιο λεπτή, με κοκτέιλ όπως τα μαρτίνι κάτσιο ε πέπε (από την ρωμαϊκή μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι) ή τα τζιν… πιτόγυρα, με αγγούρι, γιαούρτι, δυόσμο και λεμόνι. Όπως επισημαίνει ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος των μπαρ στα Kimpton Hotels & Restaurants, «οι επιρροές έρχονται απευθείας από την κουζίνα. Υπάρχει κάποια γεύση που αρέσει πολύ στον bartender, κι εκείνος προσπαθεί να τη μετατρέψει σε κοκτέιλ».

Η κλασική μακαρονάδα της Ρώμης με τυρί και πιπέρι γίνεται… Cacio e Pepe martini στο Better Sorts της Βοστώνης

 

 

 

 

 

με πληροφορίες από:reader.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top