Η Πανσέληνος του Λύκου ξεπροβάλει πάνω απ’ τη χιονισμένη Δίρφη (pics)

Εντυπωσιακή είναι η πρώτη πανσέληνος για το 2020, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με έκλειψη σελήνης από την παρασκιά της γης, η οποία ήταν ορατή και από την Ελλάδα. Μια από τις πιο όμορφες εικόνες είναι αυτή του Δημήτρη Μάλλιαρη με την πανσέληνο να ξεπροβάλει πάνω από τη χιονισμένη οροσειρά του όρους της Δίρφης στην Εύβοια. […]

Εντυπωσιακή είναι η πρώτη πανσέληνος για το 2020, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με έκλειψη σελήνης από την παρασκιά της γης, η οποία ήταν ορατή και από την Ελλάδα.

Μια από τις πιο όμορφες εικόνες είναι αυτή του Δημήτρη Μάλλιαρη με την πανσέληνο να ξεπροβάλει πάνω από τη χιονισμένη οροσειρά του όρους της Δίρφης στην Εύβοια.

Πρώτη Πανσέληνος για το έτος 2020 και παράλληλα έκλειψη Σελήνης παρασκιάς (έναρξη 19:07, μέγιστο 21:09, λήξη 23:12). Πισσώνας Ευβοίας, 10 Ιανουαρίου 2020. ©Δημήτρης Μάλλιαρης

Η πρώτη πανσέληνος του 2020 είναι γνωστή στην Αμερική και ως «πανσέληνος του λύκου».
Το φαινόμενο είχε διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμα του είναι ήταν γύρω στις δέκα ώρα Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής. Το φεγγάρι άλλαξε λίγο χρώμα από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό και σχεδόν το 90% του δίσκου του καλύφθηκε από την παρασκιά της Γης.

Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA. Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιά.

© Κωνσταντίνος Παλιβάκης

 

© Maria Willy Efthimiou‎
© Κώστας Ι. Μούντριχας

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top