Η αγκαλιά δυο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους και παρηγορούν ο ένας τον άλλο

Το 2020 έχει δώσει μερικές από τις πιο σπαρακτικές και δυνατές φωτογραφίες, ωστόσο η εικόνα δυο χήρων πιγκουίνων αγκαλιά ξεχώρισε στα Ocean Photograph Awards. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Μελβούρνη από τον Tobias Baumgaertner, φέρνοντας στον Γερμανό φωτογράφο το Community Choice Award του περιοδικού Oceanographic. Όπως εξήγησε, του είπαν πως οι δυο πιγκουίνοι πρόσφατα είχαν χάσει […]

Το 2020 έχει δώσει μερικές από τις πιο σπαρακτικές και δυνατές φωτογραφίες, ωστόσο η εικόνα δυο χήρων πιγκουίνων αγκαλιά ξεχώρισε στα Ocean Photograph Awards.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Μελβούρνη από τον Tobias Baumgaertner, φέρνοντας στον Γερμανό φωτογράφο το Community Choice Award του περιοδικού Oceanographic.

Όπως εξήγησε, του είπαν πως οι δυο πιγκουίνοι πρόσφατα είχαν χάσει τους συντρόφους τους και τους έβλεπαν συχνά να παρηγορούν ο ένας τον άλλο.

Το St Kilda Pier στη Μελβούρνη περιλαμβάνει μια αποικία περίπου 1.400 μπλε πιγκουίνων, το μικρότερο σε μέγεθος είδος με μέσο ύψος μόλις 33 εκατοστά και παρακολουθείται στενά από εθελοντές.

«Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά. Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης», έγραψε ο Baumgaertner στο Instagram.

Όπως εξηγεί, πέρασε τρεις νύχτες στην αποικία των πιγκουίνων πριν καταφέρει να αιχμαλωτίσει το ξεχωριστό στιγμιότυπο.

«Καθώς δεν μπορούσα και ούτε επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε φωτισμό, και με τους μικροσκοπικούς πιγκουίνους να κινούνται συνεχώς, τρίβοντας τα πτερύγιά τους ο ένας στην πλάτη του άλλου, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω λήψη. Ωστόσο στάθηκα τυχερός σε μια τόσο όμορφη στιγμή».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top