Εύβοια: Ορεινή διαδρομή πεζοπορίας στο ανεξερεύνητο Τελέθριο Όρος (pics)

Μακριά από την πεπατημένη και σχεδόν άγνωστο στους περισσότερους, το Τελέθριο Όρος στη βόρεια Εύβοια βρίσκεται μόλις δύο-τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα και είναι πολύ εύκολα προσιτό από την εθνική οδό μέσω του πορθμείου Αρκίτσας-Αιδηψού. Το 2017, με πρωτοβουλία του τότε περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και του νυν δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, χαρτογραφήθηκε […]

Μακριά από την πεπατημένη και σχεδόν άγνωστο στους περισσότερους, το Τελέθριο Όρος στη βόρεια Εύβοια βρίσκεται μόλις δύο-τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα και είναι πολύ εύκολα προσιτό από την εθνική οδό μέσω του πορθμείου Αρκίτσας-Αιδηψού.

Το 2017, με πρωτοβουλία του τότε περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και του νυν δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, χαρτογραφήθηκε το Τελέθριο Όρος και δημιουργήθηκε ένα app που παρουσιάζει τα μονοπάτια και προτείνει τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές σε αυτό το πανέμορφο βουνό. Είναι ιδανικός προορισμός για πεζοπορική εκδρομή Σαββατοκύριακου και δεν θα σας κουράσει καθόλου, αφού έχει χαμηλό υψόμετρο (κορυφή στα 970 μ.) και βατά μονοπάτια, χωρίς δυσκολίες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_)

 

 

Πηγή: www.lifo.gr – Στέφανος Ψημένος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top