Photo: Getty Image

Εφαρμογή στην Κορέα σου δείχνει ποιος έχει κορονοϊό (pics)

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα τεστ για τον κορονοϊό τα οποία γίνονται στο δρόμο σταματώντας τους οδηγούς. Την ίδια ώρα η χώρα έχει αυξήσει ραγδαία την παραγωγή σε μάσκες, αναπνευστηρες και κρεβάτια που θα υποδεχθούν αρρώστους. Τα μέλη της τοπικής εκκλησίας της Daegu που ξεκίνησε η εξάπλωση το κορονοϊου υποβλήθηκαν σε τεστ που σε κάποια […]

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα τεστ για τον κορονοϊό τα οποία γίνονται στο δρόμο σταματώντας τους οδηγούς. Την ίδια ώρα η χώρα έχει αυξήσει ραγδαία την παραγωγή σε μάσκες, αναπνευστηρες και κρεβάτια που θα υποδεχθούν αρρώστους.

Τα μέλη της τοπικής εκκλησίας της Daegu που ξεκίνησε η εξάπλωση το κορονοϊου υποβλήθηκαν σε τεστ που σε κάποια από αυτά υποστηρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε και βία!

Περισσότερο από 1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξεταστεί για τον ιό και ταυτόχρονα τα στοιχεία τους έχουν ενημερωθεί στους καταλόγους της κυβέρνησης αλλά και προωθηθεί σε ειδική εφαρμογή για smartphones όπου παρακολουθείς real time αν σε πλησιάζει φορέας του ιού.

Δεν είναι μόνο μία η εφαρμογή αυτή, μία απ’ αυτές είναι η «Corona 100m». Και από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τώρα μετράει 1 εκατομμύριο downloads!

Αρχικά η εμβέλεια της εφαρμογής ήταν στα 50 μέτρα αλλά συνεχώς βελτιώνεται. Όπως μας λέει ο Ντάνιελ πρόκειται για ένα κανονικό big brother. Το οποίο όμως πολλοί το θεωρούν επιτυχημένο αν αναλογιστούμε ότι τα περίπου δέκα χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πλέον «ορατά» σε όλους.

Παράλληλα οι ομάδες υγείας μελετάνε συμπεριφορές του πλήθους. Αποτελεσματικότητα χρήσης μασκών, ενώ δίνει και οδηγίες προς τους πολίτες όπως για παράδειγμα να καλούν το ασανσέρ με χρήση οδοντογλυφιδας κατά το πάτημα του κουμπιού!

Τα νούμερα που αξιοποιεί η κυβέρνηση δε δημοσιεύονται επίσημα, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι μιλάμε για ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης.

Από τη μία είναι κοινή ομολογία πως η Κορέα τα πάει πολύ καλά στο θέμα του κορονοϊού σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά από την άλλη θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα θα χτυπηθεί άσχημα από τον ιό. Ο ιός έχει φτάσει στη Σεούλ και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Φοβούνται ότι ο εξοπλισμός τους ίσως δεν επαρκεί ακόμα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη παραπέρα.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top