Επισκεφθήκαμε το sex shop της Χαλκίδας και…λύνουμε τις απορίες σας!(pics)

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι και μόνο στο άκουσμα της λέξης “sex shop”, αισθάνονται αμήχανα και κάθε συζήτηση γύρω από αυτά τα καταστήματα και τα προϊόντα τους, καταλήγει σε πονηρά και ίσως άβολα γέλια! Ακόμα κι αν κάποιος έχει επισκεφθεί ένα sex shop, δυσκολεύεται να το παραδεχτεί και πολύ περισσότερο […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι και μόνο στο άκουσμα της λέξης “sex shop”, αισθάνονται αμήχανα και κάθε συζήτηση γύρω από αυτά τα καταστήματα και τα προϊόντα τους, καταλήγει σε πονηρά και ίσως άβολα γέλια! Ακόμα κι αν κάποιος έχει επισκεφθεί ένα sex shop, δυσκολεύεται να το παραδεχτεί και πολύ περισσότερο να «ομολογήσει» ότι έχει αγοράσει κάτι.

Το πρώτο sex shop, άνοιξε το 1962 στην πόλη Φλένσμπεργκ της Δυτικής Γερμανίας και φυσικά απαγορευόταν να έχει βιτρίνες.

Στη Χαλκίδα, από το 2002 λειτουργεί το μοναδικό sex shop της πόλης, στην οδό Βενιζέλου. Σίγουρα έχει πέσει το μάτι σας στην κόκκινη ταμπέλα που αναβοσβήνει στον δεύτερο όροφο της κεντρικότατης πολυκατοικίας, ίσως έχετε θελήσει να το επισκεφθείτε και ορισμένοι από εσάς μπορεί να έχετε κάνει κάποιες φορές τα ψώνια σας.

Εγώ, δεν είχε τύχει να βρεθώ ποτέ εκεί (όπως και σε κανένα άλλο sex shop), αφού θα έλεγα ότι άνηκα στην κατηγορία εκείνων που ένιωθαν αμήχανα να βρεθούν σε ένα τέτοιο κατάστημα και πολύ περισσότερο στην κλειστή κοινωνία της Χαλκίδας! Η περιέργεια μου όμως για να μάθω πληροφορίες για τη νοοτροπία και τη σεξουαλική ζωή των Χαλκιδέων, με οδήγησε εκεί, παρέα με τη Μαίρη και την Πένη, όπου γνωρίσαμε τον ιδιοκτήτη, κ. Κώστα Παπίτση, ο οποίος έλυσε κάθε απορία μας και μας αποκάλυψε πολλά!!

Ο κ. Κώστας, είναι ένας άνθρωπος που πάντα τον ενδιέφερε οτιδήποτε αφορά την ερωτική και σεξουαλική ζωή κι έτσι παρατήρησε ότι έλειπε ένα sex shop από τη Χαλκίδα!
Στην αρχή, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα! Η κλειστή τοπική κοινωνία της πόλης μας δεν ήταν έτοιμη να σπάσει τα ταμπού της και ο φόβος μην τους δουν, ή τι θα πει ο κόσμος ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες για να επισκεφθεί κάποιος το μαγαζί του! Αντιμετώπισε μάλιστα απειλές μηνύσεων ακόμα και για την ταμπέλα του καταστήματος, αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι, αφού όλα ήταν νόμιμα!

Σιγά-σιγά, το κλίμα άλλαξε, αφού το σημείο που βρίσκεται το sex shop, προσφέρει το δικαίωμα της ιδιωτικότητας, καθώς βρίσκεται σε ένα μεγάλο κτίριο με διάφορα γραφεία και διαμερίσματα και μπορείς να αναμειχθείς με τους δεκάδες ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Φυσικά και εκείνος φρόντισε οι πελάτες του να φεύγουν με τσάντες χωρίς λογότυπα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να «προδώσει» ότι έκαναν κάποια αγορά κι αυτό γιατί ο σεβασμός και η εχεμύθεια είναι ο βασικότερος κανόνας που διέπει όλα αυτά τα χρόνια τον τρόπο που λειτουργεί το κατάστημα.
Αν άνοιγε σήμερα το μαγαζί του, που τα όρια έχουν χαλαρώσει και ο κόσμος έχει απελευθερωθεί αρκετά, θα έκανε και πάλι την ίδια επιλογή και δεν θα ρίσκαρε με τίποτα να ανοίξει σε κάποιο ισόγειο με βιτρίνα κι αυτό γιατί ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να είναι άνετος να ψωνίζει από sex shop σε κοινή θέα!

Φυσικά, τα τελευταία χρόνια το online κατάστημα που διατηρεί ταυτόχρονα με το φυσικό, έχει βοηθήσει πολύ στην αύξηση των πωλήσεων, γιατί διευκολύνει πολύ περισσότερο, ακόμα και τον πιο συγκρατημένο πελάτη! Θεωρεί όμως ότι από το e-shop, ο πελάτης δεν μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς το προϊόν που θα αγοράσει, παρόλο που αναγράφονται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και αν δεν μείνει ευχαριστημένος… αλλαγές δεν γίνονται!!

Πολύ σημαντικό είναι, το ότι η πόρτα του μαγαζιού λειτουργεί με κουδούνι, οπότε όταν στο χώρο βρίσκονται γυναίκες πελάτισσες, αποφεύγει να επιτρέψει την είσοδο σε άντρες εκείνη τη στιγμή και τους ζητάει να έρθουν σε λίγο ξανά! Όταν έρχονται γυναίκες πελάτισσες και στο μαγαζί βρίσκονται ήδη άντρες , τις ενημερώνει για την κατάσταση και τις ρωτάει αν θέλουν να μπουν! Οι άντρες συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να μπουν γυναίκες στο χώρο!Λογικά αυτή η πληροφορία, ίσως φανεί χρήσιμη σε όσους από εσάς θέλατε να επισκεφθείτε το sex shop, αλλά σκεφτόσασταν τις άκυρες και άκρως άβολες συναντήσεις, γιατί στη Χαλκίδα συνηθίζεται να πέφτουμε πάνω σε άτομα που αποφεύγουμε!

Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε όμως, ποιοι Χαλκιδέοι συνήθως επισκέπτονται το sex shop…. Καλά δεν εννοούσαμε ονόματα και διευθύνσεις γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα μας αποκάλυπτε τέτοιες πληροφορίες, αλλά θέλαμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας ένα προφίλ επισκεπτών!
Επίσης, θέλαμε να μάθουμε προτιμήσεις, best sellers, αλλά και ποια είναι η «τάση της εποχής» στα sex toys!

«Έρχονται οι πάντες! Άντρες και γυναίκες σε ποσοστό 55 – 45%, ανεξαρτήτου ηλικίας (φυσικά μιλάμε πάντα για ενήλικες) και πολλά ζευγάρια straight και gay σε αναλογία περίπου 10 προς 3. Εννοείται πως έχουν περάσει από το κατάστημα μου και «γνωστοί» Χαλκιδέοι, αλλά δεν σοκάρομαι, εγώ τους περιμένω όλους!

Η αλήθεια είναι ότι αρκετά συχνά μου λένε ότι πρόκειται για δώρο σε κάποιον, αποφεύγουν να πουν ότι είναι για εκείνους και περισσότερο οι άντρες ντρέπονται! Οι γυναίκες είναι πιο άνετες! Εγώ δεν τους φέρνω σε δύσκολη θέση, προσπαθώ να είμαι διακριτικός πάντα, να τους χαλαρώσω με χιούμορ και να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειάζονται!

Πολλές φορές, οι πελάτες έρχονται και για ιατρικούς λόγους μετά από προτροπή γιατρού, οπότε πρέπει να τους βοηθήσω να επιλέξουν κάτι κατάλληλο για την περίπτωση! Το ίδιο κάνω και με κάποιον «πρωτάρη»! Έχω ακόμα και το ρόλο του ψυχολόγου κατά κάποιο τρόπο, σε ένα ζευγάρι που ίσως αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ποιότητα της ερωτικής του ζωής!

Πάντως, δεν υπάρχει πολλή φαντασία στην ερωτική ζωή των Χαλκιδέων! Οι ταινίες όμως, όπως «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», έφεραν κάποια αλλαγή! Τότε ζητούσαν πολλά sex toys που είχαν δει στην ταινία, έρχονταν και ήξεραν τι ήθελαν ακριβώς!

Γενικά, best sellers θα έλεγα ότι είναι τα εσώρουχα! Αρέσει ο αισθησιασμός, είναι βασικό στοιχείο για το παρακάτω…

Από toys, σταθερή επιλογή είναι τα ομοιώματα και οι δονητές! Τα τελευταία χρόνια όμως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μπάλες και σφήνες πρωκτικές, που παλαιότερα δεν τα προτιμούσαν! Η τάση έχει μεταφερθεί στο πρωκτικό παιχνίδι!

Πολύ παρεξηγημένο είδος είναι το μαστίγιο! Ίσως είναι πιο σπάνιο φετίχ και υπάρχει και ο φόβος του πόνου!»

Σαν περιόδους με περισσότερη δουλειά, φανταστήκαμε τις πιο γιορτινές ημέρες, αλλά και τις περιόδους διακοπών. Και δεν πέσαμε έξω, αφού τα Χριστούγεννα, ο Αύγουστος και φυσικά η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι μέρες που παρατηρείται αύξηση παραγγελιών, αλλά και επισκεψιμότητας πελατών! Μέρες χαράς και… η λίμπιντο στα ύψη στη Χαλκίδα δηλαδή!

Αν πάντως σας περάσει από το μυαλό κάτι ακραίο, όπως τα “poppers”(το λεγόμενο ναρκωτικό του σεξ), δεν πρόκειται να βρείτε στο συγκεκριμένο sex shop και καλό είναι να μην το αναζητήσετε γενικότερα!

Όπως καταλαβαίνετε, αν διστάζατε να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο κατάστημα, δεν έχετε πολλούς λόγους να ντρέπεστε! Η διακριτικότητα, η εχεμύθεια και η κατάρτιση που θα συναντήσετε, θα βοηθήσει να αποβάλλετε κάθε ταμπού και γιατί όχι να κάνει λίγο πιο πικάντικη τη σεξουαλική σας ζωή! Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ τις προφυλάξεις!

Όπως μας είπε ο κ. Κώστας, το σεξ δεν έχει όρια και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανωμαλία εκτός από κάτι που δεν περιλαμβάνει συναίνεση ενηλίκων!

 

 

Ευχαριστούμε το sex shop “Αισθήσεις”, Ελ. Βενιζέλου 6.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top