Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στην παραλία του Λιμνιώνα (video)

Θεατές ενός εντυπωσιακού φαινομένου είχαν την ευκαιρία να γίνουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Λιμνιώνα Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα, ένας υδροσίφωνας υψώθηκε πολλά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργώντας απίστευτες εικόνες. Στην συνέχεια ακολούθησε δυνατή καταιγίδα.. https://www.facebook.com/fegarofwtolimnionas6976574710/videos/313612886296277/   Τι ακριβώς είναι το φυσικό φαινόμενο του υδροσίφωνα; Ο υδροσίφωνας είναι η στροβιλιζόμενη δίνη αέρα που έχει […]

Θεατές ενός εντυπωσιακού φαινομένου είχαν την ευκαιρία να γίνουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Λιμνιώνα Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα, ένας υδροσίφωνας υψώθηκε πολλά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργώντας απίστευτες εικόνες. Στην συνέχεια ακολούθησε δυνατή καταιγίδα..

https://www.facebook.com/fegarofwtolimnionas6976574710/videos/313612886296277/

 

Τι ακριβώς είναι το φυσικό φαινόμενο του υδροσίφωνα;

Ο υδροσίφωνας είναι η στροβιλιζόμενη δίνη αέρα που έχει επαφή με το έδαφος και η οποία «κρέμεται» κάτω από νέφη καταιγίδας προκαλώντας υλικές ζημιές και απειλώντας αρκετές φορές ανθρώπινες ζωές στο πέρασμα της. Αυτή η στροβιλιζόμενη αέρα δίνη όταν συμβεί στην ξηρά αποκαλείται ανεμοστρόβιλος Οι υδροσίφωνες δημιουργούνται πάνω από τη θάλασσα και είναι ασθενέστεροι από τους σίφωνες ξηράς ενώ και η ταχύτητα μετακίνησής τους από το ένα σημείο στο άλλο είναι πολύ πιο αργή. Η διάμετρός τους κυμαίνεται από 3 έως 50 μέτρα και πολύ σπάνια μπορεί να φτάσει τα 100 – 150 μέτρα ενώ η διάρκεια ζωής τους σχεδόν πάντα είναι μόλις μερικά λεπτά. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πολύ ισχυροί υδροσίφωνες είναι ικανοί να καταστρέψουν μέχρι και σκάφη ενώ υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να βγουν στην ξηρά, με κίνδυνο τότε να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ή και θύματα.

 

*Το βίντεο το βρήκαμε από την σελίδα “Λιμνιώνας Φεγγαρόφωτο Διαμερίσματα”.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top