Εικόνες από την εντυπωσιακή “Πανσέληνο του Καλαμποκιού” σε Χαλκίδα και Εύβοια

Το χθεσινό φεγγάρι σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή της φθινοπωρινής περιόδου και έχει πάρει το όνομα του από τους Αμερικάνους ιθαγενείς που έδιναν διαφορετικά ονόματα στην πανσέληνο κάθε μήνα για να μπορούν να αντιλαμβάνονται την πάροδο των εποχών και να τις συνδυάζουν με τα σημαντικά γεγονότα. Έτσι, το «Corn Moon», αναφέρεται στη […]

Το χθεσινό φεγγάρι σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή της φθινοπωρινής περιόδου και έχει πάρει το όνομα του από τους Αμερικάνους ιθαγενείς που έδιναν διαφορετικά ονόματα στην πανσέληνο κάθε μήνα για να μπορούν να αντιλαμβάνονται την πάροδο των εποχών και να τις συνδυάζουν με τα σημαντικά γεγονότα.

Έτσι, το «Corn Moon», αναφέρεται στη συγκομιδή και στο αλώνισμα του καλαμποκιού, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ονομασία είναι το «Fruit Moon», δηλαδή η πανσέληνος των φρούτων, που σηματοδοτεί και αυτή με τη σειρά της την ωρίμανση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.

H πανσέληνος αυτή αποτελεί την ένατη πανσέληνο του έτους από τις 13 συνολικά και την τελευταία του καλοκαιριού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η επόμενη πανσέληνος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου.

@ Δημήτρης Κων Μαυρόματης
@ Γιώργος Λάμπρου
Παραλία Σουτσίνι, Κύμη @ Βασίλης Τσομάκας
Παραλία Σουτσίνι, Κύμη @ Βασίλης Τσομάκας

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Christos Roussis

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top