Δίκη Χρυσής Αυγής: απόρριψη όλων των ελαφρυντικών ζήτησε η Εισαγγελέας!

Την απόρριψη των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών που κρίθηκαν ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση, ζήτησε στην ολιγόπεπτη αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Αναλυτικά, η εισαγγελέας πρότεινε απόρριψη των ελαφρυντικών για έξι στελέχη που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή και Παππά. Παράλληλα πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών […]

Την απόρριψη των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών που κρίθηκαν ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση, ζήτησε στην ολιγόπεπτη αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας πρότεινε απόρριψη των ελαφρυντικών για έξι στελέχη που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή και Παππά. Παράλληλα πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για τους περισσότερους εκ των 11 Χρυσαυγιτών που κατηγορούνται ως απλά μέλη οργάνωσης.

Επιμέρους ελαφρυντικά πρότεινε μόνο για Μπουκουρα, Αλεξόπουλο, Κουκούτση, σύμφωνα με παράγραφο του ποινικού κώδικα που αναφέρει πως αν κάποιος καταδικαστεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και δεν έχει τελέσει κακουργηματική πράξη στο παρελθόν μπορεί να του αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top