Α.Π.Σ. Φιλόνικος: Η διδασκαλία πολεμικών τεχνών και η Ιαπωνική αθλητική κουλτούρα με γνώση και εμπειρία (pics & video)

Την Ιαπωνική αθλητική κουλτούρα διδάσκει στη Χαλκίδα ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλόνικος, αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ). Η προπονητική ομάδα του Φιλόνικου από το 1998 διδάσκει την τέχνη του Καράτε, της αυτοάμυνας, της Ιαπωνικής σπαθασκίας – Shinkendo και του αθλήματος Spochan σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών […]

Την Ιαπωνική αθλητική κουλτούρα διδάσκει στη Χαλκίδα ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλόνικος, αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ). Η προπονητική ομάδα του Φιλόνικου από το 1998 διδάσκει την τέχνη του Καράτε, της αυτοάμυνας, της Ιαπωνικής σπαθασκίας – Shinkendo και του αθλήματος Spochan σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Στον Σύλλογό αθλείται με ποιότητα και ασφάλεια μία μεγάλη γκάμα ηλικιών από παιδιά ηλικίας 5 και άνω.

Καράτε, ένα ιδανικό μέσο άσκησης

Το καράτε αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης του ανθρώπινου σώματος. Ακολουθώντας δε ένα σωστό πρόγραμμα άσκησης, διατροφής και διαβίωσης, μπορούν να ασχοληθούν και να γνωρίσουν  την ομορφιά του αθλήματος και τα δύο φύλα, από την παιδική ηλικία των 5 ετών. Ο δυναμικός τρόπος εκτέλεσης των τεχνικών του καράτε σε συνδυασμό με τις ισομετρικές ασκήσεις, γυμνάζουν αρμονικά όλο το σώμα, αυξάνουν σημαντικές ικανότητες όπως η ταχύτητα, η ισορροπία και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση του οργανισμού όπως η καρδιο-αναπνευστική αντοχή, η μυϊκή δύναμη και η ευλυγισία.

Το καράτε είναι μία σπουδαία δραστηριότητα ιδιαίτερα για τα παιδιά καθώς διδάσκει πειθαρχία, σεβασμό, τονώνει την αυτοπεποίθηση μέσω της αυτοάμυνας που θα τα βοηθήσει να προστατεύσουν τον εαυτό τους εάν υπάρξει ανάγκη και συμβάλλει στην τελειότητα του χαρακτήρα, εφόδια πολύ σημαντικά για το μέλλον τους.

Η τέχνη του Shinkendo

Το Shinkendo είναι μία αυθεντική και παραδοσιακή τέχνη του Ιαπωνικού σπαθιού (το λεγόμενο κατάνα).  Ο στόχος του Shinkendo είναι να αναπτυχθεί το πνεύμα και το σώμα μέσα από το πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει πέντε τομείς: Suburi (μέθοδος αιώρησης του σπαθιού),  Battoho (μέθοδος βγαλσίματος του σπαθιού), Tanrengata (ασκήσεις σόλο), Tachiuchi (μάχη), και Tameshigiri (κόψιμο στόχων). Αυτοί οι πέντε συνδεδεμένη κύκλοι είναι η ουσία του Shinkendo. Το Shinkendo είναι μια τέχνη, διαποτισμένη με τα ιδεώδη του Bushi Damashii (πνεύμα των πολεμιστών) και του κώδικα των Samurai, δημιουργημένη από τον Obata Toshishiro που είναι ο Kaiso (ιδρυτής) και επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας Ιαπωνικής Σπαθασκίας International Shinkendo Fedaration (I.S.F.). Όσοι εκπαιδεύονται στο Shinkendo μαθαίνουν πρακτική στα πρώτυπα αληθινής μάχης, βασισμένη σε τεχνικές που έχουν φτάσει έως εμάς μέσω αιώνων δοκιμασμένης στη μάχη μεθοδολογίας, καθώς και στην ιστορία και τις παραδόσεις των Samurai.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και τύχη για τη Χαλκίδα, που ένας πιστοποιημένος σύλλογος κρατάει ζωντανή την τέχνη της Ιαπωνικής Σπαθασκίας.

Το άθλημα του Spochan

Πρόκειται για ένα νέο άθλημα το οποίο εξαπλώνεται ταχύτατα από την Ιαπωνία σε όλο τον κόσμο και πήρε το όνομα του χρησιμοποιώντας τα αρχικά από το sports chanbara. Ιδρυτής του είναι ο Tetsundo Tanabe που έχει δημιουργήσει την International Sports Chanbara Association. Το κύριο χαρακτηριστικό του αθλήματος είναι η ταχύτητα, η δε προπόνηση είναι επικεντρωμένη στην αύξηση της φυσικής κατάστασης και της εκρηκτικότητας με αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις. Το spochan στα παιδιά συμβάλλει στο να έχουν υγιή οστά, αποτελεσματική λειτουργία της καρδίας και των πνευμόνων, καλύτερες κινητικές ικανότητες και υψηλότερου επιπέδου γνωσιακές ή άλλες πνευματικές λειτουργίες. Είναι ωφέλιμο και για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και υπερκινητικές διαταραχές. Τα όπλα είναι ελαστικά γεμισμένα με αφρώδες υλικό ή αέρα. Υπάρχει μια γκάμα από όπλα που μιμούνται τα ιαπωνικά ξίφη και κοντάρια (Τanto, Kodachi, Choken, Yari, Bo, Naginata). Στον αγώνα χρησιμοποιούνται προστατευτικά κράνη.

Ο Προπονητής του συλλόγου

Οι προπονήσεις γίνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου και αναγνωρισμένου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προπονητή, Απόστολο Φούρλη, ο οποίος κατέχει πτυχίο προπονητή ΚΑΡΑΤΕ Γ.Γ.Α., έχει 4ο Dan SRORT KARATE από την W.K.F και την Ελληνική Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ. Έχει τελέσει ομοσπονδιακός προπονητής της Εύβοιας για το Koumite, και καθήκοντα Διεθνούς διαιτησίας ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ. Είναι επίσης ο μοναδικός εκπαιδευτής Ιαπωνικής Σπαθασκίας στη Χαλκίδα.

Που βρίσκουμε τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΦΙΛΟΝΙΚΟ

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Α.Π.Σ ΦΙΛΟΝΙΚΟΣ βρίσκουμε στο επίσημο site του www.filonikos.gr
Η σχολή στεγάζεται στην οδό Αντ. Νίκα 15 στη Χαλκίδα (πλησίον του γυμναστηρίου BodySoul).
Τηλέφωνο: 22210-303461 & 6947561206
Email: info@filonikos.gr
Instagram: filonikos_halkidas

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top