Αυτό το graffiti κοσμεί το πολυβολείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κύμη

Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος έφερε την Εύβοια όπως και όλη την Ελλάδα υπό Ιταλική και Γερμανική κατοχή σηματοδοτώντας μία περίοδο εξαθλίωσης των κατοίκων αλλά και τη γέννηση της αντίστασης ενάντια στον εισβολέα. Μετά το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ελληνικός στρατός και ανάμεσα τους αρκετοί Ευβοείς ήρωες πολέμησε ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς. Στο […]

Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος έφερε την Εύβοια όπως και όλη την Ελλάδα υπό Ιταλική και Γερμανική κατοχή σηματοδοτώντας μία περίοδο εξαθλίωσης των κατοίκων αλλά και τη γέννηση της αντίστασης ενάντια στον εισβολέα.

Μετά το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ελληνικός στρατός και ανάμεσα τους αρκετοί Ευβοείς ήρωες πολέμησε ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς.

Στο λιμάνι της Κύμης υπάρχει ένα πολυβολείο από τον πόλεμο του 1940. Σε εκείνο το σημείο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Παραλίας Λιανάμμος έχει δημιουργηθεί ένα graffiti που δίνει μια άλλη ματιά στο πολυβολείο!

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top