Αυτό το graffiti είναι του Παύλου (pics)

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το προηγούμενο Σάββατο ένα εντυπωσιακό αντιφασιστικό γκραφίτι των Political Stencil αποκαλύφθηκε στη μνήμη του. “Όλοι τώρα στην τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς”. Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους κινητοποίησε. Μέσα σε λίγα λεπτά, ντυμένοι […]

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το προηγούμενο Σάββατο ένα εντυπωσιακό αντιφασιστικό γκραφίτι των Political Stencil αποκαλύφθηκε στη μνήμη του.

“Όλοι τώρα στην τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους κινητοποίησε. Μέσα σε λίγα λεπτά, ντυμένοι με μαύρες μπλούζες και παντελόνια παραλλαγής, βρέθηκαν με τις μηχανές τους στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Μαζί τους κι ένα αυτοκίνητο, το οποίο κατέβηκε τον δρόμο πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα. Ξαφνικά σταμάτησε κι απ’ αυτό βγήκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος πλησίασε τον Παύλο Φύσσα και του κάρφωσε το μαχαίρι στο στήθος. Αιμόφυρτος, αλλά έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του, ο 34χρονος πρόλαβε να υποδείξει στους αστυνομικούς τον τον δράστη της επίθεσης.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο αντιφασίστας μουσικός έπεσε νεκρός στην Αμφιάλη.

Στη μνήμη του, το Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παύλος Φύσσας Killah P άρχισε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακη 15 Σεπτεμβρίου στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ένα εντυπωσιακό αντιφασιστικό γκράφιτι αποκαλύφθηκε. Η όψη του Πρώην Εργοστάσιου Καχραμάνογλου στον δρόμο της Κωνσταντινουπόλεως άλλαξε. Μια εικόνα του Παύλου Φύσσα στέκεται πλέον εκεί και δημιουργήθηκε από την ομάδα Political Stencil.

Η όψη του εργοστασίου πριν
Και σήμερα..

 

 

Φωτογραφίες από popaganda.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top