Αυτή την Πέμπτη στην Αβάντων θα δεις μια διαφορετική δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της οδού Αβάντων (όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου). Η δράση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Υγείας, με την […]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της οδού Αβάντων (όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

Η δράση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Υγείας, με την ευγενική εθελοντική συμμετοχή του Θεάτρου Χαλκίδας και την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και διανομή εντύπων σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Συμβουλευτικό Κέντρο που αποτελεί μέρος των υποστηρικτικών δομών του Πανελλαδικού Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο αποτελείται από 41 Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900.

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999 ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η μέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η έφμυλη βία είναι φαινόμενο διαχρονικό, δεν γνωρίζει σύνορα, μας αφορά όλους, με οποιαδήποτε μορφή εκδηλώνεται, εμφανή ή αφανή (σωματική, ψυχολογική, λεκτική) και ανεξάρτητα από το είδος της(συντροφική/συζυγική και ενδοοικογενειακή, βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, traffickingκ.ά.).

1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.

1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top