Αυτά ήταν τα πιο fail Χριστούγεννα στη Χαλκίδα!

Και μπαίνω ενθουσιασμένη στην υπόγα ένα απόγευμα και τους  λέω: «Στο Στρογγυλό έχει καρουζέλ! Και έχει φωτάκια και πάει γύρω-γύρω και είναι πανέμορφο!» Σιωπή! Οι περισσότεροι δεν ασχολήθηκαν μαζί μου, ο Βασίλης απλά με κοίταξε με μια γκριμάτσα, τύπου «έλεος». «Εμένα δεν με τρελαίνει», είπε ο Βασίλης και αυτό ήταν… με έκανε έξαλλη σε μερικά […]

Και μπαίνω ενθουσιασμένη στην υπόγα ένα απόγευμα και τους  λέω: «Στο Στρογγυλό έχει καρουζέλ! Και έχει φωτάκια και πάει γύρω-γύρω και είναι πανέμορφο!»

Σιωπή! Οι περισσότεροι δεν ασχολήθηκαν μαζί μου, ο Βασίλης απλά με κοίταξε με μια γκριμάτσα, τύπου «έλεος».

«Εμένα δεν με τρελαίνει», είπε ο Βασίλης και αυτό ήταν… με έκανε έξαλλη σε μερικά δευτερόλεπτα!

Μάλλον ξέχασε ότι πρόπερυσι όλη η πόλη κορόιδευε τον ανεμόμυλο που είχε στολιστεί στο Στρογγυλό και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τη σημειολογία της συγκεκριμένης επιλογής…

Αλλά μάλλον έχει ξεχάσει και το μεγαλύτερο fail όλων τον εποχών σε Χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Χαλκίδα, ίσως επειδή τότε ήταν ΛΙΓΟ μικρότερος από μένα!

Πάμε αρκετά χρόνια πίσω… τότε που περιμέναμε το 2000, το millennium, τότε που είχαμε ΠΑΣΟΚ και Σημίτη και δραχμούλες και πιστωτικές κάρτες και εορτοδάνεια και κάναμε ψώνια όλη μέρα και  πηγαίναμε σε χλιδοκίτς ρεβεγιόν!

Εδώ στη Χαλκίδα είχαμε Δήμαρχο Μανιάτη (αυτόν που μας έφτιαξε πολλά σιντριβάνια και έκανε το υπέροχο έργο της πλατείας Αγοράς) και φυσικά μαζί με το επιτελείο του ετοίμαζε κάτι ξεχωριστό για τον στολισμό της πόλης, αφού όλοι είχαμε λυσσάξει με την αλλαγή της χιλιετίας, αν δεν τελείωνε ο κόσμος όπως έλεγαν…

Πείτε μου ότι κάποιος θυμάται τι είχε στολιστεί στο Στρογγυλό εκείνη τη χρονιά!

Λοιπόν, για όσους δεν θυμάστε, ή δεν ξέρετε, εκείνη την χρονιά είχαν σκεφτεί ένα περίεργο και μεγαλεπήβολο concept!

Είχαν τοποθετήσει παγοκολόνες! Ναι… κολόνες από πάγο! Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες ήταν και το σχέδιο είχε ως εξής: Κατά τη διάρκεια τον γιορτών, ο πάγος θα έλιωνε και στην αλλαγή του χρόνου και την είσοδο της νέας χιλιετίας, θα είχαν εξαφανιστεί εντελώς!

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ «ΓΙΑΤΙ»;;;  ΕΤΣΙ!

Το σχέδιο δεν πήγε τόσο καλά όμως, οι θερμοκρασίες δεν ήταν αρκετά χαμηλές ώστε να διατηρηθεί ο πάγος και να λιώσει με την σταθερότητα που οι διάνοιες του Δήμου είχαν υπολογίσει και το αποτέλεσμα ήταν πολλά νερά στην παραλία και μυρωδιά αμμωνίας διάχυτη στην πόλη!

Η μικρή τοπική μας κοινωνία ήταν συγκλονισμένη, όλοι ψάχναμε ένα δεντράκι, μερικά φωτάκια, ένα γκι να δώσουμε ένα φιλί από κάτω ρε παιδί μου… τίποτα!

Το millennium ήρθε, αλλά η νέα χιλιετία άρχισε να μπάζει νερά, σαν αυτά που κυλούσαν στην παραλία της Χαλκίδας… τα υπόλοιπα που ακολούθησαν τα ξέρετε όλοι… ναυάγιο!

Μετά από τόσα χρόνια και δεκάδες στολισμούς σε αυτή την πόλη, σίγουρα μπορούμε να δώσουμε το βραβείο του πιο fail στολισμού στην ιστορία της πόλης!

Βέβαια, πήγε να του φάει την πρωτιά το μισό-στολισμένο δέντρο που εμφανίστηκε φέτος, αλλά τα διόρθωσαν κάπως τα πράγματα και έτσι συνεχίζουν οι παγοκολόνες να είναι number 1!

Και θα μας πεις εσύ Βασίλη τώρα ότι δεν σου αρέσει το καρουζέλ…

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top