Έχουν πάντα ζέστη: Οι «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» με τα πιο ζεστά και ρηχά νερά που έχεις κολυμπήσει ποτέ

Ο λόγος για τα διάσημα Λιχαδονήσια, το σύμπλεγμα των επτά μικρών, κατάφυτων και σχεδόν ακατοίκητων νησιών που βρίσκεται μεταξύ Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας και Καμμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας. Αποτελούνται από τη Μονολιά -διασημότερη νησίδα όλων με φυσικό λιμάνι – τη Μεγάλη Στρογγυλή με τον εντυπωσιακό της φάρο η οποία στην […]

Ο λόγος για τα διάσημα Λιχαδονήσια, το σύμπλεγμα των επτά μικρών, κατάφυτων και σχεδόν ακατοίκητων νησιών που βρίσκεται μεταξύ Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας και Καμμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας. Αποτελούνται από τη Μονολιά -διασημότερη νησίδα όλων με φυσικό λιμάνι – τη Μεγάλη Στρογγυλή με τον εντυπωσιακό της φάρο η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί κορυφή ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου και που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι και άλλους μικρούς σκοπέλους και μύρμηκες που ονομάζονται Ποντικονήσια.

Τα νησάκια αυτά -δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας- έχουν καταφέρει να γίνουν διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς μιλάμε για ομορφιά που ξαφνιάζει το μάτι ακόμα και του πιο πολυταξιδεμένου Έλληνα. Τα νερά τους είναι ρηχά και πάντα ζεστά χαρίζοντας την αίσθηση Αυγούστου ακόμα και στα τέλη Μαΐου!

Με τη μοναδικής ομορφιάς παραλία που… σαρώνει στο Tripadvisor, τη χρυσή, απαλή άμμο και τιρκουάζ νερά, ανέκαθεν αποτελούσαν ιδανικό προορισμό για παρέες και ζευγάρια για μονοήμερες αποδράσεις που μένουν αξέχαστες.

Πώς να φτάσεις

Φτάνεις καθημερινά με τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» με επιβίβαση στα Καμμένα Βούρλα -στα τρία χιλιόμετρα μακριά- και απολαμβάνεις την ξενάγηση σε ολόκληρο το σύμπλεγμα. Έχε τα αυτιά σου ανοιχτά γιατί θα μάθεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δώσε προσεχή στα νερά-λάδι γιατί συχνά κάνουν την εμφάνισή τους φώκιες και παιχνιδιάρικα δελφίνια. Εναλλακτικά, ταξιδεύεις από το παραθαλάσσιο χωριό Άγιο Γεώργιο, τον οποίο προτιμούν για διαμονή όσοι επιθυμούν να ξοδέψουν περισσότερες από μία ημέρες στα εξωτικά Λιχαδονήσια.

Αν αγαπάς τα θαλάσσια σπορ, πάντως, μόλις βρήκες τον ιδανικό προορισμό. Τα θαλάσσια σπορ έχουν άλλη χάρη στα Λιχαδονήσια, ενώ αν είσαι λάτρης των καταδύσεων, πες το «ναι» και γνώρισε την ιστορία που είναι «θαμμένη» στον βυθό. Συγκεκριμένα, στον βυθό της Μονολιάς υπάρχουν μέχρι σήμερα απομεινάρια τειχών, εντυπωσιακά θεμέλια σπιτιών αλλά και ερείπια μιας χριστιανική εκκλησίας. Όσο για τη Μεγάλη Στρογγυλή; Πολλοί την επισκέπτονται για να δουν από κοντά τα λείψανα του ρωμαϊκού της υδραγωγείου.

Πού να κολυμπήσεις

Η παραλία της Μονολιάς είναι ό,τι πρέπει για ολοήμερη χαλάρωση, αρκεί να προνοήσεις και να φτάσεις από νωρίς για να εξασφαλίσεις την ομπρέλα και την ξαπλώστρα σου. Ω ναι! Είναι οργανωμένη! Εκεί θα απολαύσεις τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία σου για ώρες, ενώ θα έχεις και τη δυνατότητα να παραγγείλεις τον χυμό, το αναψυκτικό και τη μπύρα ή το ουζάκι σου αλλά… χωρίς πολλές πολυτέλειες. Μην περιμένεις κοκτέιλς και σπέσιαλ καφέδες, καθώς η μία και μοναδική επιχείρηση στην παραλία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσει τους πάντες. Τα ευχάριστα είναι, όμως, ότι δεν θα φύγεις πεινασμένος καθώς η καντίνα προσφέρει και ολόφρεσκους μεζέδες στα κάρβουνα. Τι τραβάει η όρεξή σου; Καλαμαράκι; Χταποδάκι; Ή σουβλάκια; Το μενού είναι για όλα τα γούστα…

Bonus

Στα δυτικά του νησιού, στα 6 μέτρα της παραλίας κείτεται το διάσημο «Ναυάγιο» που είναι ορατό χωρίς καν να βουτήξεις στα νερά. Το θέαμα είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό και δικαίως πολυφωτογραφημένο.

 

 

 

 

 

 

*Με πληροφορίες από lichadonisia.com

Πηγή: ethnos.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top