Έστω μία φορά στην ζωή σου πρέπει να πας Camping (pics)

Κάτι φίλοι μου, από το χωριό δεν τους ξέρεις, όχι εγώ, παραβιάζουν τους κανόνες και στήνουν σκηνές σε παραλίες και κατασκηνώνουν σε αυτές. Εντάξει, μεταξύ μας, το έχω κάνει και εγώ. Πολλές φορές κιόλας. Από τα 17 μου. Σερί κάθε καλοκαίρι. Και κάθε φορά είναι μοναδική, ξεχωριστή, άπαιχτη. Δεν συγκρίνεται με κανένα 5άστερο ξενοδοχείο. Να […]

Κάτι φίλοι μου, από το χωριό δεν τους ξέρεις, όχι εγώ, παραβιάζουν τους κανόνες και στήνουν σκηνές σε παραλίες και κατασκηνώνουν σε αυτές.

Εντάξει, μεταξύ μας, το έχω κάνει και εγώ. Πολλές φορές κιόλας. Από τα 17 μου. Σερί κάθε καλοκαίρι. Και κάθε φορά είναι μοναδική, ξεχωριστή, άπαιχτη. Δεν συγκρίνεται με κανένα 5άστερο ξενοδοχείο.

Να κοιμάσαι και να ακούς τα κύματα της θάλασσας, να ξυπνάς και να βλέπεις τα κλαριά των δέντρων να κινούνται αρμονικά κι από πάνω τους το ανοιχτό γαλάζιο τ’ ουρανού. Μόλις σηκώνεσαι αντικρίζεις τη θάλασσα που είναι «λάδι». Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανοίγεις το φερμουάρ της σκηνής και βουτάς στην θάλασσα. Μοναδική αίσθηση πίστεψέ με. Το άραγμα το βράδυ με την παρέα, η φωτιά που έχετε βάλει και οι αμέτρητες ιστορίες που έχεις να διηγείσαι όλο τον χειμώνα από το camping του καλοκαιριού μέχρι να έρθει το επόμενο.

Ειδικά για εμάς που ζούμε στην Εύβοια, δεν γίνεται να μην έχουμε πάει έστω μία φορά στην ζωή μας σε ελεύθερο camping. Εάν, τα παραπάνω λόγια σε έκαναν λίγο να το σκεφτείς, να το δεις με άλλο μάτι το ελεύθερο camping, θα το προχωρήσω λίγο ακόμα. Σου έχω και 4 μοναδικές παραλίες της Εύβοιας για να κατασκηνώσεις ώστε να μην έχει άλλες δικαιολογίες μετά και να το κάνεις πράξη!

Βύθουρη

Μια παραλία “πίσω” από τη Δίρφυ, κυρίως βότσαλα αλλά και μερικά μπαλώματα από μαύρη άμμο. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν το πιάνει ήλιος νωρίς το πρωί. Το βασικό του μειονέκτημα ότι “νυχτώνει” νωρίς. Γιατί αριστερά και δεξιά βρίσκονται δύο βράχια που φροντίζουν για τη σκιά σου και για να μην το πιάνουν τα κύματα του Αιγαίου. Είναι μια από τις πολύ γαμάτες παραλίες του νησιού μας.

 

Χιλιαδού

Η Χιλιαδού, αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους free campers, αφού η πρόσβαση είναι γρήγορη και έχεις περισσότερο χρόνο για βουτιές. Η παραλία είναι τεράστια οπότε μην ανησυχήσεις για το στρίμωγμα. Θα βρεις ένα βραχάκι (από τα πολλά) για να στήσεις κοντά του τη σκηνή. Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών με το βράχο σήμα κατατεθέν. «Παραλία γυμνιστών Α.Π. 1043/81» είναι γραμμένο με λευκή μπογιά. Στην γύρω περιοχή θα βρείς 1-2 καντίνες για καφέ, αναψυκτικά και σάντουιτς, ενώ υπάρχουν πάνω ακριβώς από την παραλία 2-3 ταβέρνες με ολόφρεσκο ψάρι και μαγειρευτά.

Λιμνιώνας Μεσσαπίων

Φωτογραφία: Παναγιώτης Διακόπουλος

Έχει γίνει ίσως η πιο mainstream παραλία των τελευταίων ετών για τους κατασκηνωτές. Είναι η αγαπημένη μου όμως και αυτό δεν αλλάζει. Αρχικά, είναι πολύ μεγάλη παραλία, πράγμα το οποίο βολεύει ώστε οι σκηνές να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Τα νερά είναι σούπερ και δίπλα έχεις ότι χρειαστείς από ταβέρνες και καφέ. Πολύ κοντά με τη Χαλκίδα και αν πας την πρώτη φορά και περάσεις καλά, θα γίνει η παραλία που θα επισκέπτεσαι κάθε χρόνο.

Πετάλη

Η παραλία Πετάλη είναι ίσως ο δημοφιλέστερος προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ στην Εύβοια. Η πρόσβαση είναι εύκολη, οι σκιές πολλές και η ταβέρνα λίγα μέτρα πάνω από την αμμουδιά εξαιρετικά βολική. Στην άκρη υπάρχει μια σπηλιά και όσο περνάει η ώρα η σκια μεγαλώνει. Ειδικά για αρχάριους είναι ιδανικό σημείο για κατασκήνωση και την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top