Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής αποστολής ολοκληρώθηκε δίπλα στη Χαλκίδα!

Ένα ξεχωριστό έργο, βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, που αφορά την φροντίδα και την πρόνοια ηλικιωμένων, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στο Δήλεσι Βοιωτίας. Στις 23 Μαϊου 2019, εγκαινιάσθηκε το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης “Άγιος Πορφύριος”, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, παρουσίας πλήθους επισήμων, πολιτικών, υπουργών και κόσμου απ’ όλη την Στερεά Ελλάδα […]

Ένα ξεχωριστό έργο, βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, που αφορά την φροντίδα και την πρόνοια ηλικιωμένων, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Στις 23 Μαϊου 2019, εγκαινιάσθηκε το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης “Άγιος Πορφύριος”, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, παρουσίας πλήθους επισήμων, πολιτικών, υπουργών και κόσμου απ’ όλη την Στερεά Ελλάδα και αποτέλεσε αφορμή για τη νέα εποχή στις σχέσεις του Φαναρίου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς συλλειτούργησαν στα εγκαίνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Παναγιώτης Σακελλαράκης, ένα εκ των δύο κατασκευαστών, ξεναγεί στις εγκαταστάσεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πατριάρχη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, το κέντρο έχει στόχο την παροχή υπηρεσιών, όπως η φιλοξενία, η εστίαση, η δημιουργική απασχόληση, η εργοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη και η προληπτική ιατρική, σε ηλικιωμένους και μη έχοντες. Γι’αυτό το σκοπό, έχει δρομολογηθεί η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με συγκρότηση επιστημονικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Ιατρικής, κ. Θάνο Δημόπουλο, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια του έργου και αναφέρθηκε σχετικώς στην ομιλία του καυα τη διάρκεια της λαμπρής τελετής αυτών.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Οι πρότυπες εγκαταστάσεις του έργου που έχουν επιφάνεια περίπου 5.000.00 τ.μ., μπορούν  να φιλοξενήσουν περισσότερα από εκατό άτομα, διαθέτουν πρότυπο φυσιοθεραπευτήριο, γυμναστήριο. αίθουσα προβολής ταινιών, αίθουσα βιβλιοθήκης, τζακούζι, σάουνες και ότι πιο σύγχρονο πρέπει να διαθέτει ένα αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κέντρο.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Επίσης, λόγω της οικοπεδικής εκτάσεως των τριάντα στρεμμάτων, διαθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διασυνδεδεμένο με τη ΔΕΗ με το σύστημα Net Metering.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Παιδικές χαρές, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο 5×5 για τα νέα παιδιά της περιοχής, καθώς επίσης χώρο υπαίθριου θεάτρου.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Διαθέτει και εκκλησία περίπου 500.00 τ.μ., με το όνομα “Άγιος Αθανάσιος”, στα σχέδια της “Αγίας Παρασκευής”, πολιούχου της Χαλκίδας, καθ’όσον ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος έχει περάσει ως μαθητής γυμνασίου από την πόλη της Χαλκίδας.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

 

 

Τέλος, πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, καθ’όσον το παρακάτω γεγονός τιμά ιδιαίτερα την πόλη της Χαλκίδας, ότι το έργο κατασκευάσθηκε κατά άριστο τρόπο, από δύο γνωστές τεχνικές εταιρείες της Χαλκίδας, την “Άλφα Κατασκευαστική ΑΤΕ” και την “Παναγιώτης Σακελλαράκης ΑΤΕ”, με χρήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προερχόμενα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχηθούμε στην Περιφέρια Στερεάς Ελλάδας και στον νέο Περιφερειάρχη αυτής, κ/ Φάνη Σπανό, αφού η Εύβοια απέδειξε ότι διαθέτει εξαίρετες Τεχνικές Εταιρείες, να δρομολογήσει στην προσεχή θητεία του έργα ανάλογα, χρήσιμα, ποιοτικά, υψηλής αποστολής, σαν το προσφάτως ανακαινισθέν έργο που ανακουφίζει όλη την κοινωνία!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top