Έκκληση για την μικρή Άννα – Ιωάννα από τη Χαλκίδα

Τη δική της μάχη δίνει η μικρή Άννα – Ιωάννα Μπενίση που είναι μόλις 10 μηνών. Η μικρή πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία και για να κρατηθεί στη ζωή χρειάζεται βοήθεια. Οι γονείς της μικρής Άννας – Ιωάννας, αρνούνται πεισματικά να το βάλουν κάτω. Αν κοιτάξεις τα μάτια ενός μικρού παιδιού θα βρεις όλο τον […]

Τη δική της μάχη δίνει η μικρή Άννα – Ιωάννα Μπενίση που είναι μόλις 10 μηνών.

Η μικρή πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία και για να κρατηθεί στη ζωή χρειάζεται βοήθεια. Οι γονείς της μικρής Άννας – Ιωάννας, αρνούνται πεισματικά να το βάλουν κάτω.

Αν κοιτάξεις τα μάτια ενός μικρού παιδιού θα βρεις όλο τον κόσμο κλεισμένο σε μία αχτίδα αισιοδοξίας. Τα παιδιά δεν ξέρουν τι είναι καλό ή κακό, μόνο αναπνέουν για την κάθε στιγμή με μία πρωτόγνωρη δύναμη που εμείς οι ενήλικες σταδιακά χάνουμε όσο μεγαλώνουμε. Κάθε παιδί κρύβει έναν ήρωα μέσα του.

Μία τέτοια ηρωίδα είναι και η Άννα – Ιωάννα, μόνο που η ζωή ξεκίνησε λίγο διαφορετικά για αυτήν. Διαγνώστηκε με μία βαριά εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου και επηρεάζει την ικανότητα κατάποσης και αναπνοής. Η νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία βρεφικής θνησιμότητας παγκοσμίως. Η καθημερινότητά της μικρής είναι δύσκολη, αφού ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις γίνονται με δυσκολία. Πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα, για την Άννα δεν είναι, όπως η στήριξη κεφαλής.

Η αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου είναι η μόνη διέξοδος στον αγώνα που δίνει η μικρή. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο από την Αμερική με ένα ταξίδι που θα της αλλάξει τη ζωή ή για την ακρίβεια θα γίνει η αφετηρία για μία νέα – καλύτερη.

Ο χρόνος είναι λίγος και οι γονείς αγωνιούν καθώς πρέπει ή να κάνουν το ταξίδι στην Αμερική ή το φάρμακο να έρθει στην Ελλάδα αλλά τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Περιμένουν την βοήθεια και την στήριξη της πολιτείας αλλά και όλων όσων μπορούν να βοηθήσουν.

Είναι η ίδια ασθένεια που είχε ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ και είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και για την μικρή Άννα – Ιωάννα.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top