“Ώρα της Γης”: Σβήνουμε τα φώτα και στη Χαλκίδα το Σάββατο!

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες…

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), πολλά κτίρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ έως την Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ.  Οι εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του WWF από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007. Σήμερα οργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις σε πάνω από 6000 πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Στη Χαλκίδα δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Χαλκιδέων εάν θα αφήσει στο σκοτάδι κάποιο από τα δημόσια κτήρια της πόλης. Σίγουρα όμως αν κάποιοι αρμόδιοι διαβάζουν το κείμενο αυτό μπορούν να σβήσουν τα φώτα για παράδειγμα στο Δημαρχείο Χαλκίδας. Μπορούμε όμως και μεμονωμένα όλοι εμείς οι κάτοικοι της πόλης να σβήσουμε τα φώτα του σπιτιού μας, ώστε και η Χαλκίδα να είναι στις πόλεις που στέλνει το δικό της μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και για να μπορείτε να είστε συντονισμένοι σωστά με την ώρα και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, τσεκάρετε την αντίστροφη μέτρηση ΕΔΩ

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top