Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ “Docfest”

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ  Docfest ιδρύθηκε το 2007 και είναι το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες διοργανώσεις Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διεθνώς. Τo Docfest έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό με διακριτή και αναγνωρίσιμη διεθνή ακτινοβολία. Είναι μέλος ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων και δικτύων όπως το EFFE – Europe […]

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ  Docfest ιδρύθηκε το 2007 και είναι το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες διοργανώσεις Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διεθνώς.

Τo Docfest έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό με διακριτή και αναγνωρίσιμη διεθνή ακτινοβολία. Είναι μέλος ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων και δικτύων όπως το EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe-, που διοργανώνεται υπό την εποπτεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ συμβάλλει ενεργά με τη λειτουργία του στη δημιουργία ενός πολιτιστικού θεσμού με πανελλήνια συμμετοχική ακτινοβολία, στη στη γνωριμία και την επαφή του κοινού με την πολύ σημαντική για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, ταινία ντοκιμαντέρ. Επίσης προωθεί την προβολή και την διάδοση των ελληνικών ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και στην προβολή της ετήσιας παραγωγής ελληνικών ντοκιμαντέρ.

Έχει προβάλλει πάνω από 1.000 ταινίες στο πανόραμα και το διαγωνιστικό τμήμα του, ενώ 200 ντοκιμαντέρ έχουν προβληθεί στο πλαίσιο αφιερωμάτων. Στο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί και παρακολουθήσει περισσότεροι από 2.000 δημιουργοί ντοκιμαντέρ, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Το φετινό 12ο Φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ Docfest, στο πλαίσιο του αφιερώματος “Γνωριμία με ξένες κινηματογραφίες”, πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο και Πορτογαλόφωνο κινηματογράφο. Μέσα από 28 ντοκιμαντέρ ποικίλης θεματολογίας που διευρύνουν τη σκέψη και δίνουν το έναυσμα προσωπικών αναζητήσεων θα ταξιδέψουμε στα μονοπάτια του Λατινόφωνου κόσμου.

Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται  παράλληλες εκδηλώσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέροντας έναν χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Οι αίθουσες μετατρέπονται σε χώρους όπου η έμπνευση, οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα, θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου.

 

 

 

 

 

με πληροφορίες από:allaboutfestivals.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top