Χιλιάδες κεραυνοί το βράδυ στην Εύβοια – 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες! (video & pics)

Aναλυτικά στοιχεία για την κακοκαιρία στην Εύβοια και τα χιλιοστά βροχής που κατέγραψαν σταθμοί του έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr. Η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Ψαχνά, Μπούρτζι, Πολιτικά και Λευκαντί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 7 ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Σύμφωνα με το meteo.gr, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά […]

Aναλυτικά στοιχεία για την κακοκαιρία στην Εύβοια και τα χιλιοστά βροχής που κατέγραψαν σταθμοί του έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr. Η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Ψαχνά, Μπούρτζι, Πολιτικά και Λευκαντί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 7 ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με το meteo.gr, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020 σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έως το πρωί της Κυριακής, της πέμπτης και τελευταίας ημέρας της κακοκαιρίας «Θάλειας».

Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στον Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής. Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Όταν γίνει η επαναφορά τους, θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρείς ανωτέρω νομούς, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίστηκε στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Δείτε εικόνες από τους κεραυνούς εχθές το βράδυ σε Χαλκίδα και Εύβοια:

Αγία Σοφία Ξηρόβρυση @ Πάρης Χρυσάγης
Φωτογραφίες από αστραπές στη Χαλκιδα @ Νεκτάριος Λάμπρου

 

https://www.facebook.com/nec.lu/videos/2885477374891001/

Χαλκίδα – Βίντεο Νεκτάριος Λάμπρου

 

https://www.facebook.com/dimitris.malliaris/videos/3542861739057698/

Πισσώνας Εύβοιας, 9 Αυγούστου 2020, ώρα 04:01πμ. Βίντεο Δημήτρης Μάλλιαρης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top