φωτογραφία: kostascrom

Χαρούλης, βροχή και κρητική ρακή!

Αν οι πέτρες και οι πολεμίστρες του Κάστρου της Χαλκίδας είχαν ζωή, θα χόρευαν ακόμα στους ρυθμούς του λαούτου του Γιάννη Χαρούλη! Τα μαγικά χαρτάκια εξαντλήθηκαν αμέσως μόλις άνοιξαν οι πόρτες του Κάστρου, για την μοναδική συναυλία του Χαρούλη στις 9 Ιουλίου και περίπου 4.000 άτομα κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τον χώρο για να απολαύσουν τον […]

Αν οι πέτρες και οι πολεμίστρες του Κάστρου της Χαλκίδας είχαν ζωή, θα χόρευαν ακόμα στους ρυθμούς του λαούτου του Γιάννη Χαρούλη!

Τα μαγικά χαρτάκια εξαντλήθηκαν αμέσως μόλις άνοιξαν οι πόρτες του Κάστρου, για την μοναδική συναυλία του Χαρούλη στις 9 Ιουλίου και περίπου 4.000 άτομα κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τον χώρο για να απολαύσουν τον κρητικό με την κελαρυστή φωνή και την υπέροχη μπάντα του, χωρίς να νοιάζονται για τον ουρανό που φόρτωνε μαύρα σύννεφα και ετοιμαζόταν σίγουρα για βροχή!

φωτογραφία: kostascrom

Φυσικά δεν γινόταν να λείπουμε με τα παιδιά από μια τέτοια συναυλιάρα, αφού μέχρι και ο κύριος Κάπα γουστάρει Χαρούλη!

“Γεια σας κοπέλια”, είπε καθώς κούρδισε το λαούτο και με τις πρώτες νότες ήταν σαν να έδωσε το πρόσταγμα για να ξεκινήσει ένα μεγάλο γλέντι! Μπύρες, και μπουκαλάκια με ρακή σηκώθηκαν στον αέρα και όλοι μαζί ήπιαμε στην υγειά του…

φωτογραφία: kostascrom

Από παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, στη δική του προσωπική δισκογραφία και από τον Ξυλούρη, στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και στον Νικόλα Άσημο, ο Γιάννης Χαρούλης ξεσήκωνε το κοινό ασταμάτητα για 3 ώρες, με μόνο ένα διάλειμμα για να δώσει την σκυτάλη στον Κωνσταντή Πιστιόλη, να μας ταξιδέψει με το κλαρίνο του και τις ηπειρώτικες μελωδίες του!

Ευτυχώς η βροχή μας έκανε το χατήρι και εμφανίστηκε λίγο πριν το τέλος, αλλά όχι μόνο δεν πτόησε το κοινό και τους καλλιτέχνες, αλλά συντρόφευσε τον Γιάννη σε ένα μαγικό σόλο με το λαούτο του, που μόνο ανατριχίλα μπορούσε να δημιουργήσει!

Ήταν μαγική βραδιά, από αυτές που ξέρει να πολύ καλά να οργανώνει η “Οδός Ονείρων” και προσφέρουν στην Χαλκίδα διεξόδους πολιτισμού, που τόσο πολύ μας λείπουν!

Κάπως έτσι, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη συναυλία εδώ στο ghetto…

 

 

βίντεο:kostascrom

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top