Χαλκίδα: 77 καλλιτέχνες σε Χαλκίδα και Βόλο για μια σπουδαία επετειακή έκθεση

77 Καλλιτέχνες συμμετέχουν στην επετειακή έκθεση του ΣΚΕΤΚΕ για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου στην κεντρική Ελλάδα. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στη Χαλκίδα και στο Βόλο με μεγάλη συμμετοχή των μελών του και με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτών, με πολυμορφία υλικών και τεχνικών, καθώς και με την επιμέλεια […]

77 Καλλιτέχνες συμμετέχουν στην επετειακή έκθεση του ΣΚΕΤΚΕ για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου στην κεντρική Ελλάδα. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στη Χαλκίδα και στο Βόλο με μεγάλη συμμετοχή των μελών του και με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτών, με πολυμορφία υλικών και τεχνικών, καθώς και με την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Μπουραζάνη, πραγματοποιούνται δύο μεγάλες περιφερειακές εκθέσεις – σταθμοί για την εικοσαετή πορεία του συλλόγου.

Η 1η έκθεση από 13/4 έως 5/5/2019 θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς» στη Χαλκίδα. Σε ένα εμβληματικό βιομηχανικό κτίριο του 1909, πρώην αλευρόμυλος, 900 τ.μ, σε εξέχουσα θέση στο ιστορικό κέντρο στην παραλία της Χαλκίδας, το οποίο ανακαινίσθηκε και μετατράπηκε σε χώρο πολιτισμού, όπου σήμερα γίνεται πόλος έλξης μεγάλων εκθέσεων και άλλων σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έλαβε δε το όνομα προς τιμήν του κορυφαίου Χαλκιδέου ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά.

Η 2η έκθεση από 21/6-18/7/2019 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τέχνης Δήμου Βόλου «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο». Κοιτίδα πολιτισμού στην “καρδιά” του Βόλου αποτελεί το Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, ένα νεόδμητο γυάλινο κτίριο στο κέντρο της πόλης, με μεγάλη μόνιμη Δημοτική συλλογή έργων τέχνης, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις καθώς και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις εικαστικού ενδιαφέροντος. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του μεγάλου Ευρωπαίου ζωγράφου που γεννήθηκε στο Βόλο, το 1888.

 

Σύντομη αναφορά στον ΣΚΕΤΚΕ

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας μετρά ήδη 20 χρόνια δημιουργικής πορείας στο χώρο των εικαστικών τεχνών. Ιδρύθηκε το 1999 με έδρα τη Λαμία, όπου σήμερα τον τιμούν 150 εικαστικοί καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής, ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, ψηφιδογράφοι, εναλλακτικοί εικαστικοί, με πλούσιο έργο και με πολλούς εξ αυτών να διαπρέπουν πανελλαδικά αλλά και διεθνώς. Αποτελεί δε έναν πολυποίκιλο καλλιτεχνικό πυρήνα που συμμετέχει ενεργά στον πλούτο των εκδηλώσεων του, ενώ παράλληλα επιχειρεί να φέρει κοντά περισσότερους καλλιτέχνες με στόχο να αναδειχθεί συλλογικά η δυναμική της σύγχρονης τέχνης τόσο στην κεντρική Ελλάδα όσο και μέσα από συνεργασίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με διαρκή παρουσία στην ελληνική εικαστική σκηνή, ο σύλλογος αποκτά την απαιτούμενη εμπειρία της επιμέλειας των μεγάλων και σημαντικών διοργανώσεων, προκειμένου να προβάλει το έργο των μελών του, να καταθέσει και να προωθήσει νέες ιδέες που θα φέρουν το κοινό κοντά στον καλλιτέχνη και στο έργο του. Εξάλλου κατά τη μακρόχρονη εικαστική πορεία του, ο ΣΚΕΤΚΕ λειτούργησε καθοριστικά στα τοπικά εικαστικά δρώμενα και γενικότερα συνέβαλε στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της περιοχής με αποκορύφωση την τωρινή έκθεση «20 χρόνια ΣΚΕΤΚΕ» που πραγματοποιείται με τους καλύτερους οιωνούς στις δυο περιφερειακές πρωτεύουσες.

 

Πληροφορίες: GoHalkida

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top