Χαλκίδα: 5 εικόνες από το 2019 που σήμερα μοιάζουν τόσο μακρινές

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να βλέπεις παλιές φωτογραφίες, φωτογραφίες 40-50 χρόνια πίσω, μιας άλλης εποχής, και να αναρωτιέσαι πως ζούσαν οι άνθρωποι τότε, ποιες ήταν οι καθημερινές τους ασχολίες και πως ήταν η ζωή τους. Λογικό να έχεις τέτοιες απορίες και να ξαφνιάζεσαι βλέποντας πράγματα που 50 χρόνια πριν έκαναν οι άνθρωποι. Έχει περάσει […]

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να βλέπεις παλιές φωτογραφίες, φωτογραφίες 40-50 χρόνια πίσω, μιας άλλης εποχής, και να αναρωτιέσαι πως ζούσαν οι άνθρωποι τότε, ποιες ήταν οι καθημερινές τους ασχολίες και πως ήταν η ζωή τους. Λογικό να έχεις τέτοιες απορίες και να ξαφνιάζεσαι βλέποντας πράγματα που 50 χρόνια πριν έκαναν οι άνθρωποι. Έχει περάσει και μισός αιώνας βρε αδερφέ.

Πόσο λογικό είναι όμως, εικόνες του 2019 να σου μοιάζουν τόσο μακρινές;

Σου σκάνε τα “Σαν σήμερα” από τα social και βλέπεις εικόνες που τώρα μοιάζουν απαγορευμένες. Βλέπεις φωτογραφίες που σου θυμίζουν όλα όσα μπορούσες να κάνεις ένα χρόνο πριν και τώρα είναι τόσο δύσκολο να γίνουν. Ναι, ένα χρόνο πριν μπορούσαμε να φάμε σε ένα εστιατόριο ή σε ένα σπίτι συνωστισμένοι. Θα πίναμε το ποτό μας, ο ένας πάνω στον άλλον. Θα μπορούσαμε να στριμωχτούμε στην Αβάντων για τα γιορτινά ψώνια. Όλα αυτά, ένα χρόνο πριν. Προς το παρόν τα ξεχνάμε.

Χωρίς να θέλουμε να συμβάλλουμε στην καταθλιψάρα σου, αγαπητέ αναγνώστη, είπαμε να σου θυμίσουμε, μέσα από 5 retro φωτογραφίες, όλα αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε και τα είχαμε δεδομένα ένα χρόνο πριν. Μας βρίζεις μετά!

To μακρινό 2019, τέτοιες μέρες, η πόλη γιόρταζε την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

 

Το μακρινό 2019, στο Κάστρο του Καράμπαμπα, άνθρωποι τραγουδούσαν όλοι μαζί σε συναυλίες όπως αυτή του Γιάννη Χαρούλη.

 

Το μακρινό 2019, γινόταν στη Χαλκίδα Θαλασσινό Καρναβάλι, και άνθρωποι κυκλοφορούσαν συνωστισμένοι στους δρόμους της πόλης, φορώντας αποκριάτικες μάσκες. Που να ‘ξεραν..

 

Ένα καλοκαίρι στο μακρινό 2019, οι άνθρωποι μπορούσαν να πίνουν και να χορεύουν στα κλαμπ. Η εστίαση εκείνη την χρονιά δούλευε κανονικά και μπορούσες να μείνεις στο κλαμπ και μετά τις 12. Βασικά, τέτοια ώρα πήγαινες. 

 

Το μακρινό 2019, άνθρωποι έκαναν φεστιβάλ στην Ερμού και έβγαιναν βόλτες όλοι μαζί με τα παιδιά τους. Δεν τους απασχολούσε το webex…

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Efstathios Porikis

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top