Χαλκίδα: Σειρά δράσεων στην Δημοτική Πινακοθήκη με θέμα: “Tέχνη και Ψυχική Υγεία”

Το bio-Mechanical Festival του Θεάτρου Χαλκίδας, στέκεται με ευαισθησία και αγάπη στους ενήλικες με ψυχιατρικές διαταραχές και στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας που από το 1988 παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Υποστηρίζοντας τη λειτουργία του, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, καθώς και στο δικαίωμα αυτών των συμπολιτών μας […]

Το bio-Mechanical Festival του Θεάτρου Χαλκίδας, στέκεται με ευαισθησία και αγάπη στους ενήλικες με ψυχιατρικές διαταραχές και στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας που από το 1988 παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Υποστηρίζοντας τη λειτουργία του, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, καθώς και στο δικαίωμα αυτών των συμπολιτών μας για σωστή αντιμετώπιση με στόχο την ανάρρωση, για τον φετινό Ιούλιο, το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του 3Ου bio-Mechanical Festival που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χαλκιδέων, τον ΔΟΑΠΠΕΧ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε., τον Ο.Λ.Ν.Ε. και τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέως Αυλίδος, επιβραβεύει τις προσπάθειες της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. των ενοίκων και των λειτουργών της με τέσσερις εκδηλώσεις που αξίζουν της παρουσίας σας!

 

Σας περιμένουμε στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας Δ. Μυταρά, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

1) Έκθεση Φωτογραφίας από 23 έως 30/07/2019:

Έξι φωτογραφικές ιστορίες με κέντρο αναφοράς τον Άνθρωπο, που μας αποκαλύπτουν μέσα από το φακό έννοιες όπως αποϊδρυματοποίηση, πρόσωπο αναφοράς, προστατευόμενο διαμέρισμα, προάσπιση και συνηγορία δικαιωμάτων, καταπολέμηση του στίγματος.

(Θοδωσρής Νικολάου, συνοδεία φωτογραφικών έργων της Κατερίνας Στούπα)

 

2)Εικαστική Έκθεση “Με τα μάτια της ψυχής” από 23 έως 30/07/2019:

Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Art Therapy δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από τον αθέατο εσωτερικό τους κόσμο και μέσα από την εμπειρία της Ομάδας μας κάνουν κοινωνούς της ψυχής τους!

(Συντονισμός ομάδας – επιμέλεια έκθεσης:

Πατρίτσια Κουβέλη, Ψυχολόγος, ΜSc in Social Psychology, Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια επί πτυχίω)

Η εγκαινίαση των δύο αυτών Εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 19.00, παρουσία κοινού.

 

3)Θεατρικό Δρώμενο “Η δική μας πατρίδα είναι ο Άνθρωπος” στις 28 Ιουλίου και ώρα 11:00,

Οι ένοικοι των Μονάδων Ψ.Κ.Α. Ευβοίας, συμμετέχουν σ’αυτό το Θεατρικό Δρώμενο της Γεωργίας Καρλατήρα.

Με αφορμή και αφετηρία την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου.Ποίηση από πέτρα και φως. Άνθρωποι Πατρίδες από πέτρα και φως.

 

4) Εργαστήρι Εικαστικής Θεραπείας στις 28 Ιουλίου και ώρα 12:00,

Με τη Φωνή να πρωταγωνιστεί και υπό την καθοδήγηση της Εύας Ταυρή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα ιδιαίτερο εργαστήρι, διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου θα ανακαλύψουν μέσα από πειραματισμούς, τις δυνατότητες που δίνει ο χρωματισμός, η σχηματοποίηση και η μοναδικότητα της φωνής του καθενός!

Ας δείξουμε όλοι την ευαισθησία μας και ας δηλώσουμε τη στήριξή μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ενοίκους και εργαζόμενους, δικαιώνοντας την πίστη τους πως η πατρίδα όλων των ανθρώπων είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος που ανασαίνει και περπατά σ’ετούτη τη γη: εκείνοι, εμείς, ο καθένας μας, όλοι μας!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top