Χαλκίδα: Παραβίασαν και βανδάλισαν το “Σπίτι με τα αγάλματα” (pic)

Άλλη μια θλιβερή είδηση από την πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός το αποκάλυψε ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook. Εχτές, ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης μας,το «Σπίτι με τα Αγάλματα» παραβιάστηκε και βανδαλίστηκε από αγνώστους. Συγκεκριμένα, οι ληστές-βάνδαλοι παραβίασαν το παράθυρο της αίθουσας που στεγάζεται η κεντρική έκθεση με τις περίφημες στολές του Λυκείου των Ελληνίδων, έκλεψαν πολύτιμα κειμήλια και βανδάλισαν με μίσος ότι βρέθηκε στο πέρασμα τους. Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι αποκρουστική και προκαλεί μεγάλη θλίψη. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ως κοινωνία άλλο τέτοιες συμπεριφορές. Η αδιαφορία για το δημόσιο χώρο είναι ζήτημα που πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει σοβαρά όλους! Αυτά είναι όσα έγραψε ο δήμαρχος Χαλκιδέων εχθές. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213470725914018&set=a.10209568441799354&type=3&theater   Δεν είναι μόνο ότι μπήκαν για να ληστέψουν αλλά βανδάλισαν ότι βρήκαν μπροστά τους! Το Σπίτι με τα Αγάλματα Το αρχοντικό αυτό βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας απέναντι από το κόκκινο σπίτι. Χτίστηκε το 1891 ενώ ιδιοκτήτης του ήταν ο Δημήτριος Μάλλιος. Είναι ένα διόροφο κτίσμα με υπόγειο και μεγάλες βεράντες στο πάνω όροφο. Στην οροφή του κτιρίου υπάρχουν τέσσερα πύλινα αγάλματα, δύο με γυναικεία μορφή και δυο με αντική. Στην είσοδο του, υπάρχει μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί σε μεγάλη ξύλινη πόρτα με μαρμάρινο περίγυρω. Στον επάνω όροφο υπάρχουν δύο μαρμάρινα μπαλκόνια το ένα πάνω από την είσοδο και το άλλο στην νότια πλευρά. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας μεγάλος διάδρομος με επιβλητική μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο. Γύρω από τον διάδρομο υπάρχουν μεγάλα δωμάτια με τζάκι και παράθυρα. Αυτό που τραβάει την προσοχή στο κτίριο αυτό είναι ο εντυπωσιακός διάκοσμος του. Γύψινα , ζωγραφιές , μάρμαρα και ξύλο υπάρχουν παντού μέσα στο σπίτι. Ομως το σηματικότερο όλων που κάνουν το σπίτι με τα αγάλματα ξεχωριστό είναι τα ζωγραφιστά ξύλινα ταβάνια του. Στις αρχές ’80 αγοράστηκε από τον δήμο ενώ στις αρχές του ’90 άρχισε η αναπαλαίωση του η οποία και κράτησε περίπου 6 χρόνια. Σήμερα το αρχοντικό έχει παραχωρηθεί από τον δήμο στο Λύκειο των Ελληνίδων και στην εταιρία Ευβοϊκών σπουδών και αποτελεί ένα στολίδι στην παραλία της πόλης.  

Άλλη μια θλιβερή είδηση από την πόλη μας τις τελευταίες ημέρες.

Το γεγονός το αποκάλυψε ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

Εχτές, ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης μας,το «Σπίτι με τα Αγάλματα» παραβιάστηκε και βανδαλίστηκε από αγνώστους. Συγκεκριμένα, οι ληστές-βάνδαλοι παραβίασαν το παράθυρο της αίθουσας που στεγάζεται η κεντρική έκθεση με τις περίφημες στολές του Λυκείου των Ελληνίδων, έκλεψαν πολύτιμα κειμήλια και βανδάλισαν με μίσος ότι βρέθηκε στο πέρασμα τους. Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι αποκρουστική και προκαλεί μεγάλη θλίψη. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ως κοινωνία άλλο τέτοιες συμπεριφορές. Η αδιαφορία για το δημόσιο χώρο είναι ζήτημα που πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει σοβαρά όλους! Αυτά είναι όσα έγραψε ο δήμαρχος Χαλκιδέων εχθές.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213470725914018&set=a.10209568441799354&type=3&theater

 

Δεν είναι μόνο ότι μπήκαν για να ληστέψουν αλλά βανδάλισαν ότι βρήκαν μπροστά τους!

Το Σπίτι με τα Αγάλματα

Το αρχοντικό αυτό βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας απέναντι από το κόκκινο σπίτι. Χτίστηκε το 1891 ενώ ιδιοκτήτης του ήταν ο Δημήτριος Μάλλιος.

Είναι ένα διόροφο κτίσμα με υπόγειο και μεγάλες βεράντες στο πάνω όροφο. Στην οροφή του κτιρίου υπάρχουν τέσσερα πύλινα αγάλματα, δύο με γυναικεία μορφή και δυο με αντική. Στην είσοδο του, υπάρχει μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί σε μεγάλη ξύλινη πόρτα με μαρμάρινο περίγυρω. Στον επάνω όροφο υπάρχουν δύο μαρμάρινα μπαλκόνια το ένα πάνω από την είσοδο και το άλλο στην νότια πλευρά.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας μεγάλος διάδρομος με επιβλητική μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο. Γύρω από τον διάδρομο υπάρχουν μεγάλα δωμάτια με τζάκι και παράθυρα. Αυτό που τραβάει την προσοχή στο κτίριο αυτό είναι ο εντυπωσιακός διάκοσμος του. Γύψινα , ζωγραφιές , μάρμαρα και ξύλο υπάρχουν παντού μέσα στο σπίτι. Ομως το σηματικότερο όλων που κάνουν το σπίτι με τα αγάλματα ξεχωριστό είναι τα ζωγραφιστά ξύλινα ταβάνια του.

Στις αρχές ’80 αγοράστηκε από τον δήμο ενώ στις αρχές του ’90 άρχισε η αναπαλαίωση του η οποία και κράτησε περίπου 6 χρόνια. Σήμερα το αρχοντικό έχει παραχωρηθεί από τον δήμο στο Λύκειο των Ελληνίδων και στην εταιρία Ευβοϊκών σπουδών και αποτελεί ένα στολίδι στην παραλία της πόλης.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top