Χαλκίδα: Μόνο στην παραλία της πόλης θα επιτρέπεται φέτος το σούβλισμα – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα το πρωί πως φέτος εξαιτίας της πανδημίας θα έχουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, καθώς και το σούβλισμα του αρνιού στα σπίτια με μεγάλες συναθροίσεις δεν θα επιτρέπεται. Αυτή την δήλωση έρχεται να συμπληρώσει κυβερνητική διαρροή, η οποία μιλάει για αυστηρούς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα την ημέρα του Πάσχα, όμως […]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα το πρωί πως φέτος εξαιτίας της πανδημίας θα έχουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, καθώς και το σούβλισμα του αρνιού στα σπίτια με μεγάλες συναθροίσεις δεν θα επιτρέπεται.

Αυτή την δήλωση έρχεται να συμπληρώσει κυβερνητική διαρροή, η οποία μιλάει για αυστηρούς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα την ημέρα του Πάσχα, όμως η κυβέρνηση έχει έτοιμο και το σχέδιο για το πως να γίνει το σούβλισμα του οβελία με τον έλεγχο της αστυνομίας, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας ενάντια σην εξάπλωση του κορονοϊού.

Το GHETTO έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και το σκεπτικό της κυβέρνησης για ελεγχόμενο ψήσιμο αρνιού.

Σε πόλεις λοιπόν, όπως η Χαλκίδα, η Θεσσαλονίκη ο Βόλος κλπ. το ψήσιμο θα γίνεται στην παραλία της πόλης, ενώ σε άλλες πόλεις της χώρας το ψήσιμο θα γίνεται σε μεγάλες πλατείες (πχ. Πλατεία Συντάγματος). Πιο συγκεκριμένα, κάθε δημοτική αρχή θα φροντίσει για την σωστή και ομαλή έκβαση του ψησίματος και υπό την αυστηρή επίβλεψη αστυνομίας και δυνάμεων ΜΑΤ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στην παραλία της Χαλκίδας να στήσουν την σούβλα τους και να γίνει το ψήσιμο εκεί.

Θα έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος της παραλίας όρια και θα υπάρχουν σημάδια ώστε να τηρείται σωστά η απόσταση που πρέπει για να μην κινδυνεύει κάποιος από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα όρια για το ελεγχόμενο ψήσιμο στην παραλία της Χαλκίδας θα ξεκινούν από το κόκκινο σπίτι και θα φτάνουν μέχρι το τέλος της παραλίας, στην παλιά γέφυρα. Στην παραλία δεν θα μπορούν να κατέβουν παρέες αλλά μέχρι 2 άτομα για την κάθε σούβλα ενώ πολύ πιθανό για εκείνη την ημέρα μόνο, να χρειάζεται για όσους κατεβαίνουν στην παραλία για το ψήσιμο του αρνιού, να στείλουν μήνυμα στο 13033 με έναν έξτρα κωδικό που θα δηλώνει την μετακίνηση η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό το ψήσιμο του αρνιού.

Τέλος, πληροφορίες από τον δήμο αναφέρουν πως την Κυριακή του Πάσχα στα μεγάφωνα της παραλίας θα ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ανακοινώσεις αναμένονται από τους αρμόδιους υπουργούς και τους δήμους μέχρι την Δευτέρα 6 Απριλίου. Πολύ πιθανό και το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το μέτρο από νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σημαντικό σε τέτοιες δύσκολες μέρες η κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα και να μεριμνά ακόμα και για το ψήσιμο του αρνιού του `Ελληνα!

Σε αναμονή των ανακοινώσεων λοιπόν.

 

Καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά από την ομάδα του GHETTO MAGAZINE!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top