Χαλκίδα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ∆ράση Εθελοντικής Αιµοδοσίας στην προβλήτα Αγίου Νικολάου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιµοδοσίας που πραγµατοποιήθηκε τη ∆ευτέρα 22 Ιουνίου από τις 09:00 έως τη 13:00 στην προβλήτα Αγίου Νικολάου στην παραλία Χαλκίδας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καµπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισµού. Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσµών έδωσαν το «παρών» στη δράση αιµοδοσίας, συµµετέχοντας ενεργά, µε αίσθηµα ευθύνης και […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιµοδοσίας που πραγµατοποιήθηκε τη ∆ευτέρα 22 Ιουνίου από τις 09:00 έως τη 13:00 στην προβλήτα Αγίου Νικολάου στην παραλία Χαλκίδας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καµπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισµού.

Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσµών έδωσαν το «παρών» στη δράση αιµοδοσίας, συµµετέχοντας ενεργά, µε αίσθηµα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο µε αποτέλεσµα να συγκεντρωθούν συνολικά 29 φιάλες αίµατος.

Η εθελοντική δράση αιµοδοσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού, διοργανώθηκε από τον Οργανισµό «Tο Χαµόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία µε το Τµήµα Αιµοδοσίας του Γενικού Νοσοκοµείου Χαλκίδας, υπό την αιγίδα του ∆ήµου Χαλκιδέων. Κατά τη διάρκεια της Αιµοδοσίας, παρευρέθησαν η ∆ήµαρχος Χαλκιδέων, κα Βάκα Έλενα, η Αντιδήµαρχος Υγείας, Πρόνοιας και ∆ηµόσιας Υγιεινής, κα Μεγάλου Κάτια, η Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, κα Σακελλαράκη ∆ήµητρα, ο Λιµενάρχης, πλοίαρχος κ. Φραγκιάς Χρήστος και ο υποπλοίαρχος, κ. Μπόµπορης Νικόλαος, αστυνοµικοί της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ευβοίας, ο επιπυραγός, κ. Λιάσκος Κωνσταντίνος και ο πυρονόµος, κ. Μόρτος Γεώργιος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών και κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ευβοίας, κ. Λάππας Κώστας, ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Προπονητών Ποδοσφαιριστών Ευβοίας, κ. Τοκπασίδης Παναγιώτης, η οµάδα διάσωσης S.A.R-312.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρώτοι έδωσαν το παράδειγµα δίνοντας αίµα οι αντιδήµαρχοι Χαλκίδας, εκπρόσωποι της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ευβοίας, του Λιµεναρχείου Χαλκίδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Προπονητών Ποδοσφαιριστών Ευβοίας και ο Πρόεδρος του Γυµναστικού Αθλητικού Συλλόγου Νέας Αρτάκης και εκπρόσωπος των Φίλων Εθελοντών Τετρακίνητης Ευβοίας «fetesclub 4X4». Ιδιαίτερα σηµαντική ήταν η προσφορά της Σχολής Πεζικού, όπου εκπροσωπήθηκε από πέντε εθελοντές αιµοδότες.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιµοδοσίας πραγµατοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόµενων προληπτικών µέτρων από το Τµήµα Αιµοδοσίας του Γενικού Νοσοκοµείου Χαλκίδας. Καθόλη τη διάρκεια της ∆ράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισµού. Αξίζει να αναφέρουµε ότι η συγκεκριµένη Μονάδα µαζί µε τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισµού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της ∆ράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαµόγελο του Παιδιού».

Η συγκεκριµένη ∆ράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγµατοποιείται µε την πολύτιµη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top