Χαλκίδα: Μία ξεχωριστή διημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο “Αρέθουσα”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας διεξάγει στις 30-31 Οκτωβρίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Αρέθουσα» την επιστημονική διημερίδα με θέμα «Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων» και παράλληλα θα γίνει και αποτίμηση του έργου της ΕΦΑ Ευβοίας κατά τα τελευταία έτη. Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους, έγκριτοι επιστήμονες, που έχουν μελετήσει την ιστορία των νησιών, Αρχαιολόγοι Έλληνες αλλά […]

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας διεξάγει στις 30-31 Οκτωβρίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Αρέθουσα» την επιστημονική διημερίδα με θέμα «Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων» και παράλληλα θα γίνει και αποτίμηση του έργου της ΕΦΑ Ευβοίας κατά τα τελευταία έτη.

Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους, έγκριτοι επιστήμονες, που έχουν μελετήσει την ιστορία των νησιών, Αρχαιολόγοι Έλληνες αλλά και ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με στόχο να αναδειχθεί το πολυσχιδές αρχαιολογικό έργο στο Ν. Ευβοίας και στη Σκύρο, κατά τα τελευταία έτη, και παράλληλα να προβληθεί ο πολιτισμός και η ιστορία της Εύβοιας και της Σκύρου ανάμεσα στους αιώνες από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη Τουρκοκρατία.

Η Χαλκίδα, η πόλη της ιερής πηγής Αρέθουσας, η Ερέτρια και η σύγκρουσή τους για το Ληλάντιο, ο αποικισμός στη Χαλκιδική, στη Μεγάλη Ελλάδα και στην Καμπανία, η διάδοση του Χαλκιδικού αλφαβήτου, η Καρυστία, η Κύμη, η Αιδηψός, η Ιστιαία, οι Ωρεοί, το Ελύμνιον, οι Οροβιές, η Κήρινθος, η Σκύρος είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διημερίδα.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας:

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top