Χαλκίδα: Η Υψηλή Γέφυρα έτσι πως δεν την έχετε ξαναδεί (video)

Είμαστε η πόλη με τις δύο γέφυρες και πολλές φορές ειδικά η Υψηλή Γέφυρα γίνεται το επίκεντρο να ασχοληθούν πολλοί φωτογράφοι και δημιουργοί βίντεο με αυτή. Ένα μοναδικό – εντυπωσιακό…

Είμαστε η πόλη με τις δύο γέφυρες και πολλές φορές ειδικά η Υψηλή Γέφυρα γίνεται το επίκεντρο να ασχοληθούν πολλοί φωτογράφοι και δημιουργοί βίντεο με αυτή.

Ένα μοναδικό – εντυπωσιακό drone video από την ομάδα Drone Solutions!

Το κατάστρωμα της γέφυρας φιλοξενεί δύο μεγάλες λωρίδες κυκλοφορίας, δύο προστατευόμενα πεζοδρόμια και είναι στρωμένο με αντιολισθητική και αντιθορυβική άσφαλτο. Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 694,5 μέτρα με τα 215 από αυτά να είναι στον αέρα (κρεμαστός φορέας – από τα συρματόσχοινα).

Το πάχος του καταστρώματος είναι μόλις 45 εκατοστά και είναι το πιο λεπτό στον κόσμο. Η γέφυρα πλέον ονομάζεται «Γέφυρα Γεωργίου Παπανικολάου» προς τιμή του μεγάλου Ευβοιώτη επιστήμονα – γιατρού και ερευνητή. Επίσης στην είσοδο της γέφυρας και στην βοιωτική ακτή βρίσκεται άγαλμα του Κυμαίου πατέρα του τεστ παπ.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top