Χαλκίδα: Εντόπισαν βλήματα του Β’ παγκοσμίου πολέμου

Πολίτης στις 24 Ιουλίου, κοντά στο Ορφανοτροφείο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, ενημέρωσε τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου πως εντόπισε βλήματα εντός του βυθού της θάλασσας. Στη συνέχεια,…

Πολίτης στις 24 Ιουλίου, κοντά στο Ορφανοτροφείο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, ενημέρωσε τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου πως εντόπισε βλήματα εντός του βυθού της θάλασσας.

Στη συνέχεια, από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου ενημερώθηκε η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος της οποίας στελέχη όταν έφτασαν στο σημείο διενήργησαν έρευνα, όπου και εντόπισαν τα πέντε βλήματα.

Επίσης, ερεύνησαν το βυθό προς εντοπισμό και άλλων πυρομαχικών, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι. Η περιοχή από τις 24-26/7 φυλασσόταν και δόθηκε εντολή απαγόρευσης κάθε θαλάσσιας κυκλοφορίας και κολύμβησης. Σήμερα, Παρασκευή 26/7 στις 9,45 το πρωί έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη η εξουδετέρωσή τους.

Σήμερα το πρωί στις 9.45 εξουδετερώθηκαν πέντε βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκαν σε θαλάσσια περιοχή στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας.

Η ύπαρξη βλημάτων στην θαλάσσια περιοχή της Έξω Παναγίτσας φαντάζει ως λογική καθώς στην περιοχή και συγκεκριμένα πάνω στο δρόμο Χαλκίδας – Αρτάκης υπάρχει ένα Ιταλικό πολυβολείο. Είναι ένα κυκλικό κτίσμα που προεξέχει λιγότερο από ένα μέτρο από το έδαφος και με μεγάλου πάχους μπετό για να προστατεύει την θέση και τους χειριστές της ακόμα και από βλήματα αρμάτων όπως αυτά που διέθεταν οι Βρετανοί.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top