Χαλκίδα: Εντόπισαν βλήματα του Β’ παγκοσμίου πολέμου

Πολίτης στις 24 Ιουλίου, κοντά στο Ορφανοτροφείο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, ενημέρωσε τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου πως εντόπισε βλήματα εντός του βυθού της θάλασσας. Στη συνέχεια,…

Πολίτης στις 24 Ιουλίου, κοντά στο Ορφανοτροφείο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, ενημέρωσε τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου πως εντόπισε βλήματα εντός του βυθού της θάλασσας.

Στη συνέχεια, από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου ενημερώθηκε η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος της οποίας στελέχη όταν έφτασαν στο σημείο διενήργησαν έρευνα, όπου και εντόπισαν τα πέντε βλήματα.

Επίσης, ερεύνησαν το βυθό προς εντοπισμό και άλλων πυρομαχικών, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι. Η περιοχή από τις 24-26/7 φυλασσόταν και δόθηκε εντολή απαγόρευσης κάθε θαλάσσιας κυκλοφορίας και κολύμβησης. Σήμερα, Παρασκευή 26/7 στις 9,45 το πρωί έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη η εξουδετέρωσή τους.

Σήμερα το πρωί στις 9.45 εξουδετερώθηκαν πέντε βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκαν σε θαλάσσια περιοχή στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας.

Η ύπαρξη βλημάτων στην θαλάσσια περιοχή της Έξω Παναγίτσας φαντάζει ως λογική καθώς στην περιοχή και συγκεκριμένα πάνω στο δρόμο Χαλκίδας – Αρτάκης υπάρχει ένα Ιταλικό πολυβολείο. Είναι ένα κυκλικό κτίσμα που προεξέχει λιγότερο από ένα μέτρο από το έδαφος και με μεγάλου πάχους μπετό για να προστατεύει την θέση και τους χειριστές της ακόμα και από βλήματα αρμάτων όπως αυτά που διέθεταν οι Βρετανοί.

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Κύλιση στην κορυφή