Χαλκίδα: Εντυπωσιακές εικόνες από το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου έκανε την εμφάνισή την Παρασκευή (13/09). Είναι πρώτη φορά που το φαινόμενο και η εν λόγω ημέρα, Παρασκευή και… 13, που θεωρείται γρουσούζικη, συμπίπτουν από το 2006. Αυτή η πανσέληνος είναι γνωστή και ως «πανσέληνος της συγκομιδής». Το φεγγάρι ήταν στο απόγειό του, ήτοι το πιο μακρινό σημείο στην τροχιά του. Ορισμένοι αποκαλούν αυτό το φαινόμενο και «πανσέληνο του καλαμποκιού», καθώς αυτή είναι η τυπική περίοδος συγκομιδής του. Η επόμενη πανσέληνος, η οποία θα συμπέσει με την Παρασκευή και 13 θα σημειωθεί σε περίπου 13 χρόνια, τον Μάιο του 2033. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2037, θα υπάρξουν δύο «μπλε πανσέληνοι» σε απόσταση περίπου τριών μηνών. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου έκανε την εμφάνισή την Παρασκευή (13/09). Είναι πρώτη φορά που το φαινόμενο και η εν λόγω ημέρα, Παρασκευή και… 13, που θεωρείται γρουσούζικη, συμπίπτουν από το 2006.

Αυτή η πανσέληνος είναι γνωστή και ως «πανσέληνος της συγκομιδής». Το φεγγάρι ήταν στο απόγειό του, ήτοι το πιο μακρινό σημείο στην τροχιά του.

Ορισμένοι αποκαλούν αυτό το φαινόμενο και «πανσέληνο του καλαμποκιού», καθώς αυτή είναι η τυπική περίοδος συγκομιδής του.

Η επόμενη πανσέληνος, η οποία θα συμπέσει με την Παρασκευή και 13 θα σημειωθεί σε περίπου 13 χρόνια, τον Μάιο του 2033. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2037, θα υπάρξουν δύο «μπλε πανσέληνοι» σε απόσταση περίπου τριών μηνών.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

Χαλκίδα 12/9/2019 – Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Παλιβάκης
Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας. 14/9/2019 – Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Παλιβάκης
Η Σελήνη στο 98% της φωτεινότητάς της, μόλις έχει ανατείλει πάνω από την κορυφογραμμή του Ευβοϊκού Ολύμπου. Πισσώνας Ευβοίας, 12/9/2019 – Φωτογραφία: Δημήτρης Μάλλιαρης

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top