Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Χαλκίδα

Χαλκίδα: Αυγουστιάτικη πανσέληνος με εκδηλώσεις στο Μουσείο Αρέθουσας

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Παλιβάκης  Η πανσέληνος του Αυγούστου έχει πάντα κάτι διαφορετικό. Κρύβει λίγο μεγαλύτερη μαγεία πάνω της. Πόσο μάλλον αυτό τον Αύγουστο που θα είναι γεμάτος μυστικά, αφού τον μήνα αυτό πρόκειται να συμβούν διάφορα σεληνιακά φαινόμενα και, συγκεκριμένα, θα υπάρξει “Νέα Σελήνη”, “Σούπερ Σελήνη”, αλλά και η πιο σπάνια “Μαύρη Σούπερ Σελήνη”, που […]

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Παλιβάκης 

Η πανσέληνος του Αυγούστου έχει πάντα κάτι διαφορετικό. Κρύβει λίγο μεγαλύτερη μαγεία πάνω της.

Πόσο μάλλον αυτό τον Αύγουστο που θα είναι γεμάτος μυστικά, αφού τον μήνα αυτό πρόκειται να συμβούν διάφορα σεληνιακά φαινόμενα και, συγκεκριμένα, θα υπάρξει “Νέα Σελήνη”, “Σούπερ Σελήνη”, αλλά και η πιο σπάνια “Μαύρη Σούπερ Σελήνη”, που αποτελεί συνδυασμό των δύο προηγούμενων. Δείτε ΕΔΩ τι πρόκειται να συμβεί…

Αυτά τα φαινόμενα θα έχουμε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουμε από το Μουσείο της Αρέθουσας στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 15 Αυγούστου. Με συντροφιά την μουσική εκδήλωση με θέμα «Τα δώδεκα πρόσωπα του φεγγαριού – The twelve faces of the moon», που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας.

Συναυλία για βιολί και πιάνο, με έργα από την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο.

Ο αύλειος χώρος του μουσείου θα πλημμυρίσει με ατμοσφαιρικές μουσικές με έργα L.Beethoven, Fr.Chopin, P.I.Tcaikovsky, Ar.Par, Nino Rotta, Στ.Ξαρχάκου και Μ.Χαντζηδάκι από την Βάνα Παπαϊωάννου στο πιάνο και τον Σταμάτη Παναγόπουλο στο βιολί.

Η εκδήλωση γίνεται με την συνδρομή του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας Χαλκίδας

Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top