Χαλκίδα: Ανταλλάζουν τα “Αγάλματα” με μνημείο από τα Σκόπια! (pics)

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Guardian το οποίο αναφέρει πως εκτός της πρότασης για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων έχουν προταθεί και συμφωνηθεί να γίνουν ανταλλαγή και μνημεία από άλλες πόλεις της Ελλάδας και μέσα σε αυτές είναι και η Χαλκίδα! Τα γνωστά σε όλους μας «Αγάλματα» της Χαλκίδας, ένα μνημείο της Εθνικής […]

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Guardian το οποίο αναφέρει πως εκτός της πρότασης για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων έχουν προταθεί και συμφωνηθεί να γίνουν ανταλλαγή και μνημεία από άλλες πόλεις της Ελλάδας και μέσα σε αυτές είναι και η Χαλκίδα!

Τα γνωστά σε όλους μας «Αγάλματα» της Χαλκίδας, ένα μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που έχει δημιουργηθεί από τον γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα φέρεται να είναι στον φάκελο της πρότασης για ανταλλαγή μνημείων με τα Σκόπια. Στον ίδιο φάκελο βρίσκεται ο «Δρομέας» στην Αθήνα αλλά και μνημεία και αγάλματα της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου.

Παρά τις διαψεύσεις της υπουργού πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά σχετικά με τον σάλο που είχε ξεσπάσει όταν έγινε γνωστή η είδηση για την ανταλλαγή του «Δρομέα», φαίνεται πως το υπουργείο με το αντίστοιχο των Σκοπίων προχωράει το θέμα και μάλλον οι ανταλλαγές μνημείων και αγαλμάτων βρίσκονται προ των πυλών.

Από την Ελληνική πρόταση έχουν διαρρεύσει και τα μνημεία που βρίσκονται στα Σκόπια και θα γίνουν ανταλλαγή με τα Ελληνικά. Ένα εκ των τριών παρακάτω μνημείων θα είναι αυτό που θα πάρει την θέση των «Αγαλμάτων» στη Χαλκίδα.

Ελπίζουμε να μην γίνει καμία τέτοια ανταλλαγή γιατί τα “Αγάλματα” είναι ένα σύμβολο για να τιμήσουμε ήρωες του παρελθόντος αλλά και έχουν αγαπηθεί στην πόλη.

 

 

 

Καλό μήνα από τα παιδιά του GHETTO?

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top