Φωταγώγηση του Δημαρχείου Χαλκίδας με το μπλε χρώμα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία (pics)

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, όπως έχει θεσπιστεί η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων προχώρησε στη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Κότσικα, εχθές Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, με το χαρακτηριστικό χρώμα μπλε-τιρκουάζ. Η παραπάνω συμβολική πράξη έχει ως στόχο τη γνώση και την επαφή των […]

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, όπως έχει θεσπιστεί η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων προχώρησε στη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Κότσικα, εχθές Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, με το χαρακτηριστικό χρώμα μπλε-τιρκουάζ.

Η παραπάνω συμβολική πράξη έχει ως στόχο τη γνώση και την επαφή των πολιτών με αυτό το σύνδρομο μαθησιακής δυσκολίας, κατά το οποίο ένας μαθητής ή και ενήλικας παρουσιάζει δυσκολίες επεξεργασίας του γραπτού λόγου, δυσχέρειας στην ανάγνωση και την ορθογραφία.

Η δυσλεξία αποτελεί δυσκολία, που δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους πάσχοντες, καθώς μέσω ειδικών πρακτικών από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και συμβούλους, αντιμετωπίζεται. Όλοι μαζί, γονείς και κοινωνία, θα πρέπει να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τα δυσλεκτικά άτομα, δίνοντας τους ψυχολογική υποστήριξη και ώθηση, γιατί μην ξεχνάμε, ότι σπουδαίοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την ιδιαιτερότητα αυτή, έχουν επιτύχει τα μέγιστα.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top